NIEUWS

DONDERDAG 25 MEI 2023

SOUTH AFRICAN ROAD TRIP - ROOTS!


Na een reeks succesvolle voorstellingen op Londen West End komt South African Road Trip nu naar het theater met hun gloednieuwe voorstelling: ROOTS!

In het najaar van 2022 gingen de artiesten van South African Road Trip in première op het prestigieuze Londense West End. In het najaar van 2023 zijn ze terug in Nederland met hun nieuwe voorstelling ROOTS!

ROOTS!
ROOTS! zit boordevol muziek die recht uit het hart komt. Het publiek gaat mee op een unieke reis door Zuid-Afrika en wordt ondergedompeld in de rijke traditiesvan de Xhosa cultuur. De musici en dansers uit Kaapstad vertellen openhartig over het dagelijkse leven en over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Wat kregen ze van huis uit mee over religie en tradities? Wat betekent de strijd voor vrijheid in Zuid-Afrika voor hen? En welke verbindende rol speelt muziek in hun cultuur? Traditionals, gespeeld op authentieke instrumenten, worden afgewisseld met nummers als Pata Pata van Miriam Makeba, Fast Car van Tracey Chapman en Here Comes the Sun van The Beatles. Nummers die verrassend genoeg ook onderdeel zijn van onze roots.

South African Road Trip

South African Road Trip is een samenwerking tussen het Khayelitsha UnitedMambazo Choir en diverse zangeressen en muzikanten uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Het koor, opgericht in 1991, woont in Khayelitsha, een van de grootste townships in Kaapstad. In 2008 zijn ze gescout door Inge Bos van Bos Theaterproducties
voor de musical Amandla! Mandela, die in 2009 in Koninklijk Theater Carré in première ging. Sinds 2011 hebben de artiesten drie voorstellingen gemaakt die in Nederland getoerd hebben; Celebrating Life, A Tribute to Madiba en Good HopeIn het najaar van 2022 traden de artiesten voor het eerst in hun carrièreop op het prestigieuze Londense West End. Ze brachten in het Peacock Theatre hun voorstelling Good Hope en deze werd lovend ontvangen. Het koor treedt nog altijd dagelijks op bij het V&A Waterfront in Kaapstad.

South African Road Trip - ROOTS!
Deel dit nieuws op:   


« terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING