Laden . . .

16 juni 2023

Weekrecap: Welke voorstellingen kunnen we aankomend seizoen verwachten?

Nieuws

Wederom hebben we weer een week vol aankondigingen gehad en met nog meer variërend theater!

Welke voorstellingen kunnen er onder andere aankomend seizoen verwacht worden?

Beth & Flo – Ander onderwerp

De unieke combinatie van cabaret en klassieke muziek: dat zijn Beth & Flo. Met sketches, prachtig tweestemmig gezongen liedjes en virtuoos pianospel overdondert dit duo de theaters.

Nu is het tijd voor een Ander onderwerp. Wat het publiek zegt over klassieke muziek, dat maakt voor Beth & Flo even niet meer uit. Want de stem in hun hoofd is al aanwezig genoeg. Jij hoort ‘m toch ook? De innerlijke stem die fluistert, buldert, dramt. Zingt kleuterdeuntjes op een tergend trage beat. Hij geeft genadeloos kritiek, of laat je wegdromen van de werkelijkheid. Dus zouden Beth & Flo hem het liefst negeren, door keihard Rachmaninov te spelen of een razendsnelle etude van Chopin. Nee, liever het gesprek met die stem niet aangaan. Liever een Ander onderwerp, alsjeblieft.

Klik hier om de speellijst te bekijken

Andries Tunru – Marmer

In zijn derde programma Marmer gaat Andries naar de kern. Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen. Blijmoedig en voortvarend beitelt Andries weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Klik hier de om de speellijst te bekijken

Andries Tunru & Stefan Hendrikx – Beperkt Houdbaar

Twee acteurs, één muzikant, geen script. Improvisatietheater zó virtuoos dat je ’t moet zien om ‘t te geloven. Geen zorgen: je hoeft zelf het podium niet op, laat dat maar aan Andries en Stefan over! Na het -drie keer op rij!- winnen van het NK Improvisatietheater en hun lovende recensies bouwden zij in korte tijd een ware cultstatus op.

Elke avond beginnen cabaretiers Andries Tunru (finalist De Slimste Mens en winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar van het Leids Cabaret Festival, bekend van de TV-programma’s Alpacas en Hufterproef) weer met absoluut niks. Een blanco canvas waarop zij, geïnspireerd door jouw input, een compleet universum ontvouwen. Met de spannendste verhalen, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie. Niets ligt vast en alles kan. De meest verrassende voorstelling van het jaar!

Klik hier om de speellijst te bekijken

NanoEk – Melk

Nieuwe ‘Motherfokking’ musical MELK toont moederschap in al haar facetten NANOEK, de producent van vernieuwende musicals, presenteert aankomend seizoen de nieuwe musical MELK. MELK vertelt het verhaal van het moederschap in al haar facetten, met rollen voor o.a. musicalacteurs Mylene d’Anjou en Jonathan Demoor. “Niemand is van nature moeder; je wordt het. Met vallen en opstaan,” aldus Anouk Beugels, artistiek leider van NANOEK. Het vernieuwende collectief van musicaltalent maakt al sinds hun start grote opgang in het Nederlandse musicalgenre en wordt bejubeld in de pers als een verrijking voor het vakgebied.

Klik hier om de speellijst te bekijken

Damn Honey – Zelf weten

Feministisch platform DAMN, HONEY wegens succes komend seizoen weer in het theater te zien. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY presenteren ZELF WETEN: de voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Ze schoppen misverstanden met verve voor je onderuit. Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen. Klik hier om de speellijst te bekijken.

Klik hier om de speellijst te bekijken

van Dam & van Houts – Pandepaniek

George van Houts brengt samen met Steye van Dam een aangepaste versie van de voorstelling Pandepaniek naar de theaters. Samen vormen de heren het nieuwe maatschappijkritische en absurdistische duo Van Dam & Van Houts. Pandepaniek was oorspronkelijk een voorstelling van DE VERLEIDERS die in oktober 2020 in première zou gaan. Na drie try-outs werd de tournee afgebroken vanwege coronamaatregelen. De voorstelling is van 21 oktober t/m 6 december te zien in diverse Nederlandse theaters. De kaartverkoop is gestart.

Dit theaterseizoen is er een tweede kans voor de covidcomedy Pandepaniek door George van Houts en Steye van Dam. In anderhalf uur laten zij, via het virtuoos spelen van vijf rollen, de heerlijke waanzin zien waar de wereld in terecht kwam. Vijf mannen komen op een vliegveld vast te zitten in een lockdown: een farmaceut, een bankier, een journalist , een ambtenaar van de Belastingdienst en een schoonmaker uit Colombia. In een bitterwrange hilarische komedie zijn ze tot elkaar veroordeeld. En dat gaat niet helemaal goed….

Klik hier om de speellijst te bekijken.

Koop kaarten