Laden . . .

5 april 2024

Rust en Vreugd in première

Nieuws

Dinsdag 2 april ging de muzikale komedie ‘Rust en Vreugd’ in première in de Leidse Schouwburg. Rust en Vreugd is tot en met 15 juni te bewonderen in het theater.

We kijken met cast en crew terug op een prachtige avond en lovende reacties van publiek en pers. Zo schreef I Love Theater: “Met veel humor, ontroering en vilein worden de onderlinge strubbelingen verbeeld in een mooi decor”. Gaf Musicalsites de voorstelling 4 sterren: “Als je naar Rust en Vreugd gaat weet je een ding zeker, de rust zal vergaan, maar de vreugde zal worden hervonden. Je gaat met een warm, vreugdevol gevoel naar huis”. En roemde Musicalnieuws de cast: “Een mengeling van zeer ervaren spelers en talentvolle nieuwe gezichten, waar het speelplezier in de voorstelling met elkaar vanaf spat”.

Bekijk de Aftermovie op Youtube!

Over Rust en Vreugd:

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.

Emma – een glansrol voor Doris Baaten – besluit vlak na de dood van haar man een tuinhuisje te betrekken bij volkstuinvereniging ‘Rust en Vreugd’. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. Helaas geven niet alle bewoners haar een warm welkom. En daarom besluit ze samen met haar nieuwe vrienden vol bravoure in actie te komen!

De schrijver van Hendrik Groen weet wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral hilarische muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Benieuwd naar de voorstelling? Klik hier voor de speellijst.

Koop kaarten