Laden . . .

Helmert-Woudenberg
24 november 2023

Ter nagedachtenis van Helmert Woudenberg

Nieuws

Intens verdrietig en geschokt zijn we door het plotselinge overlijden van Helmert Woudenberg. Helmert speelde op dit moment met zeer veel liefde en plezier in Blind, geschreven en geregisseerd door Lot Vekemans, samen met José Kuijpers. We zijn er stil van. 

Wij hebben hem leren kennen als een zeer liefdevol en gul mens die met enorm veel vakmanschap en openheid de rol van Richard in Blind heeft vormgegeven en elke avond vol passie speelde. Namens Bos Theaterproducties en iedereen die betrokken was bij de voorstelling Blind, betuigen we ons medeleven en deelneming aan zijn familie, vrienden en collega’s.

Helmert Woudenberg was een van de oprichters van het legendarische Werktheater en heeft enorm veel bijgedragen aan het theaterlandschap. Hij speelde in vele theaterstukken en films zoals Opname en Een zwoele zomeravond. Verder was hij de afgelopen vijftig jaar onder meer te zien in speelfilms zoals Blue Movie, Max Havelaar en vele solovoorstellingen waaronder Fortuin, Milarepa en Waterman. Naast acteur was Woudenberg regisseur, docent en toneelschrijver. 

Koop kaarten