Laden . . .

26 april 2024

MELK grote winnaar van de Musical Awards 2024

Nieuws

Op woensdag 24 april 2024 vond de uitreiking van de Musical Awards plaats, waar ieder jaar prijzen worden uitgereikt aan creatives, acteurs en producenten. Met negen nominaties voor o.a. Beste Muziek en Liedteksten en Beste Kleine Musical ging NANOEK voor MELK uiteindelijk met vijf awards naar huis. 

Eind maart werd bekendgemaakt dat NANOEK voor de musical MELK genomineerd was voor maar liefst negen Musical Awards, waarmee zij in de top 3 eindigde met aantal nominaties. Zo werd het schrijverscollectief Sjaan Flikweert, Elisabeth van Nimwegen, Ianthe Mosselman en Marijn Bellaard genomineerd voor Beste Script en Dialogen, en samen met Charlotte Dommershausen voor Beste Muziek en Liedteksten, Anouk Beugels voor Beste Regie, Lisa Schol voor Aanstormend Talent, Lieke van den Broek en Charlotte Dommershausen voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol (kleine musical), Jonathan Demoor voor Beste Mannelijke Hoofdrol (kleine musical), en tot slot werd de productie genomineerd voor Beste Oorspronkelijke Nederlandse Musical en Beste Kleine Musical

Vijf awards
Voorafgaan aan de live-uitzending van de Musical Awards worden de creatives-awards uitgereikt aan de beste creatives van de producties van huidig seizoen, zoals Beste Licht- en Geluidsontwerp, Beste Regie en Beste Kostuumontwerp en Kap/Grime. Het schrijverscollectief van MELK viel in de prijzen voor Beste Script en Dialogen, en samen met Charlotte Dommershausen werd de prijs voor Beste Muziek en Liedteksten toegekend. Tijdens de live-uitzending mocht Lisa Schol de prijs voor Aanstormend Talent in ontvangst nemen, en werd tot slot de productie bekroond met de awards voor Beste Oorspronkelijke Nederlandse Musical en Beste Kleine Musical.

Anouk Beugels: “Wat fijn dat alles naast elkaar kan bestaan, groot en klein, klassiek en nieuw. Op de kracht van de verbeelding, de kracht van muziek en taal en dat we daarmee belangrijke verhalen kunnen vertellen. Op de kracht van het collectief, het durven niet te weten, op dat ‘voor’ iets zijn niet perse ‘tegen’ iets anders is. Op daadwerkelijk samenwerken, op nog meer musicals en nooit in hokjes, buiten de lijntjes met liefde, kennis en zorgvuldigheid.”

MELK en album

MELK is een brave new musical over liefde, woede, spijt, teleurstelling en blijdschap, waarin het moederschap in al haar facetten wordt getoond. We vertellen verhalen voorbij de roze wolk en omarmen de twijfels en tegenstellingen van het ouderschap. Je ziet een moeder die uit wanhoop in haar kofferbak gaat liggen, de enige plek waar ze echt niets meer moet. Ouders die niet alleen hun kind verliezen, maar langzaam ook elkaar. Het kind dat het ge-moeder soms spuugzat is. De persoon die geen kinderen wil, het stel bij wie het niet lukt, de vrouw bij wie het er gewoon nooit van gekomen is. De aanstaande vader die zich misschien ook wel moeder voelt. Een ‘motherfokking’ musical voor iedereen: want zit er niet een beetje moeder in ons allemaal? 

MELK zal je wiegen op een score van elektronische muziek vol eerlijkheid, lef en humor, gemaakt en verteld door een collectief van explosief nieuw musicaltalent.

Afgelopen woensdag publiceerde NANOEK ook een selectie van de muziek uit de voorstelling, terug te vinden via diverse muziekplatformen. Componist Charlotte Dommershausen dook samen met YAN en de cast de studio in. Beluister het album van MELK hier.

Over NANOEK

NANOEK, de producent van brave new musicals, werd bejubeld in de pers en is meermaals bestempeld tot een verrijking voor het Nederlands musicalgenre. De musical MELK, die in najaar 2023 door heel Nederland te zien was, is bekroond met maar liefst 5 Musical Awards voor Beste Muziek, Liedteksten en Compositie, Beste Script en Dialogen, Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical en Beste Kleine Musical. NANOEK creëert zowel geheel nieuwe musicals met brave new stories als bestaande musicaltitels die worden bewerkt met een brave new gaze.

Koop kaarten