Laden . . .

De Avond is Ongemak première
13 oktober 2023

Première De Avond is Ongemak!

Nieuws

Afgelopen donderdag was de première van De Avond is Ongemak, naar het veelgeprezen debuut van Lucas Rijneveld. Het boek De Avond is Ongemak is een boek dat zwaarte met zich meebrengt, onderwerpen als rouw, dood en verdriet blijven niet onbesproken en dit brengt Lucas Rijneveld sterk en poëtisch onder woorden. Elke zin is een klein kunstwerkje. 

Over De Avond is Ongemak
Door de ogen van jongste zus Jas (Jip Smit) zien we dat een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon (Imke Smit). De ouders van Jas, volledig verlamd door hun verdriet, merken niet dat hun dochter langzaam ontspoort. Zwevend in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, neemt Jas je mee in haar hoofd. Daar ben je getuige van niet alleen haar worstelingen en schuldgevoelens, maar ook van ontroerende gesprekken met haar overleden broer. Fantasie en werkelijkheid verstrengeld met elkaar.

De bewerking van het boek is ontroerend, maar brengt de lichtheid en de zwaarte samen en maken zo op deze manier de lastige onderwerpen bespreekbaar. 

Benieuwd naar deze voorstelling? Klik hier voor de speellijst.

Koop kaarten