Laden . . .

IVY & de rest
1 december 2023

IVY gaat in première

Nieuws

Vandaag gaat IVY met hun voorstelling & de rest in première in het Zaantheater in Zaandam.

& de rest is een komische ode aan de individualiteit. Een humoristisch muziektheatervoorstelling over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige versies van bekende én minder bekende nummers. Denk aan The Beatles en Coldplay, maar ook aan Duncan Laurence en Stromae.

IVY bestaat uit Arianne Abbestee, Simone Breuking, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanswijk. Voorheen gingen ze door als de Meisjes met de Wijsjes in de theaters. Maar blijven de verrassende theatersensatie die je beleefd moét hebben. Vierstemmige zang en cabaret wisselen elkaar in hoog tempo af. Begeleid door de fantastische multi-instrumentalist Martijn Bos brengen zij nieuwe arrangementen die niet langer gebonden zijn aan de Nederlandse taal en gaan ze met elkaar op zoek naar zichzelf. Onder regie van Bart van den Donker.

Dit zegt YVY zelf over de naamverandering:

We zijn het nog steeds, maar net wat cooler laat maar zeggen. In nog sexiere outfits, nieuwe arrangementen, die ook in andere talen mogen én onder een nieuwe naam. Haal de Y weg en wat blijft er over? De Romeinse IV (4)! Spreek “I V” uit op z’n Engels en krijg weer IVY. Een krachtige, internationale vrouwennaam, die niet meteen (verkeerde) associaties oproept, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld kan worden. Daarbij vinden we het mooi dat de V symbool staat voor Vrouw, Venus, Vocaal, Vierstemmig en Vrij. En nog een laatste duit in het zakje: Met zijn vieren klinken onze stemmen als één stem. One Voice. 1V. IV. IVY.

Voor meer informatie en de speellijst klik hier.

Koop kaarten