NIEUWS

<< < | 01 02 03 04 05 | > >>

MAANDAG 12 JUNI 2017

WEGENS SUCCES TERUG: DOOR DE BANK GENOMENKlik hier voor kaarten voor Door de bank genomen.

Ook Slikken en stikken is opnieuw te zien.
Klik hier voor kaarten voor Slikken en stikken.
WOENSDAG 31 MEI 2017

SANNE VOGEL MAAKT THEATERVOORSTELLING MET SYRISCHE MUAYAD EN AMIR


Anderhalf jaar geleden ontmoette Sanne Vogel Muayad (21) en ietsje later Amir (32). Beiden op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Omdat ze maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij Sanne.

Sanne besloot zes jaar geleden na 10 jaar voorstellingen gemaakt te hebben te stoppen met theater en zich meer te focussen op film. Maar het verhaal van Muayad en Amir en de bijzondere vriendschap die het drietal heeft, vind ze zo een belangrijk en urgent verhaal, dat ze besloten heeft terug het theater in te gaan en dit verhaal te delen met het publiek. Muayad en Amir, die beide geen theaterachtergrond hebben, zeiden meteen ‘ja’ op Sanne’s voorstel en zullen in deze documentairevoorstelling hun debuut maken op de planken.

In de voorstelling Nieuwe familie kijken ze terug op de tijd dat Muayad en Amir net aangekomen waren in Nederland. Hoe het voor Muayad en Amir was om plotseling in een nieuw land te zijn. En hoe het voor Sanne was om twee Syrische jongens als logees op een luchtbed in haar woonkamer te hebben. In die periode hebben ze ontzettend veel geleerd; over elkaars cultuur, gewoontes en over eten. Ze hadden flinke discussies en zongen samen liedjes, in het Nederlands of in het Arabisch. Ze werden goede vrienden en uiteindelijk zelfs familie. Inmiddels hebben beide jongens status en een huis. Ze vertellen hun indrukwekkende verhaal en er gaat gekookt worden.

Nieuwe familie is een documentairevoorstelling over verschillen en overeenkomsten, vriendschap, liefde, onbegrip, volwassen worden, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt. Een voorstelling over het delen van verdriet, maar ook het delen van vreugde en geluk.

Sanne Vogel: “Ik vind dat ik als maker de plicht heb om wat ik heb gezien en meegemaakt te delen met een groter publiek, om de mensen die ik heb ontmoet een gezicht te geven.'” (de Volkskrant, 18 juli 2016).

Nieuwe familie gaat op maandag 16 oktober in première in Stadsschouwburg Utrecht.
Klik hier voor de speellijst.DINSDAG 23 MEI 2017

JOHAN KAART PRIJS VOOR BIANCA KRIJGSMAN EN PLIEN VAN BENNEKOM


Uitreiking maandag 10 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam

Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom ontvangen de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2016/2017. Dat heeft de jury vandaag bekendgemaakt. Ze krijgen de prijs voor hun rollen in In de ban van Broadway (Krijgsman) en Slippers (Van Bennekom en Krijgsman). De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 10 juli uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Uit het juryrapport:
‘Als duo hadden Plien & Bianca na hun afstuderen geen lange aanlooptijd nodig: vanaf het prille begin sloegen hun voorstellingen aan bij pers en publiek. Met eigengereide humor en fysiek spel pionierden ze er als een van de eerste komische vrouwenduo’s op los. Later volgde de verbreding met televisie, film en toneel. Het afgelopen theaterseizoen voegden Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom drie gedenkwaardige rollen aan hun oeuvre toe. Als de stoethaspelende Karen Richards was Krijgsman dé verrassing van de DeLaMar-muziektheaterproductie In de ban van Broadway. Roerend in haar worsteling overeind te blijven tussen sterke persoonlijkheden faalde ze op hilarische wijze door een overdaad aan goede bedoelingen.
Samen met Van Bennekom en voormalig cabaret-duo Droog Brood sloot Krijgsman het seizoen af met Alan Ayckbourns relatiekomedie Slippers. Zij als het jonge ding Ginny, Van Bennekom in de heerlijke rol van de veel oudere fatsoenlijke upperclass-dame Sheila. Twee vrouwen in de liefde en dan vooral hun gehéimen in die liefdes. Een blik, een nerveuzig lachje, een wegbenen in fladderend gewaad – met hun sublieme timing trokken de twee keer op keer de lach uit de zaal en bevestigden opnieuw hun positie aan de top van het Nederlandse theateramusement.’

De Johan Kaart Prijs
De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam is ontleend aan acteur Johan Kaart die gedurende zijn hele carrière met grote toewijding rollen in blijspelen, kluchten en musicals heeft gespeeld. Daarmee mag hij tot een van de grootste vertegenwoordigers van het amusementsgenre worden gerekend. De winnaar ontvangt een beeld van Johan Kaart, vervaardigd door de kunstenaar Pieter de Monchy.
De Johan Kaart Prijs kent inmiddels een rijke traditie met gerenommeerde winnaars als Adèle Bloemendaal, Mary Dresselhuys, André van Duin, Youp van ’t Hek, Jon van Eerd en Jenny Arean. Winnaars van de laatste jaren zijn Alex Klaasen, Simone Kleinsma, Huub Stapel en Paul Groot.

Het DeLaMar Theater is sinds zes jaar het huistheater van de Johan Kaart Prijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt als feestelijke afsluiting van het theaterseizoen.

De jury van de Johan Kaart Prijs 2015 bestaat uit: Charles Droste (voorzitter), Annemarie Oster, Katja Brenninkmeijer, Edwin van Balken, Joukje Akveld en Frank Houtappels.
WOENSDAG 17 MEI 2017

PETER HEERSCHOP EN VIGGO WAAS GEVEN COMMENTAAR BIJ AJAX NA AFLOOP VAN PILP FUCTION


Peter Heerschop en Viggo Waas geven volgende week woensdag live commentaar bij de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Dat gaan ze doen in het DeLaMar Theater in Amsterdam, na afloop van de voorstelling Pilp Fuction.

De cabaretiers behoren tot de cast van de theatervoorstelling Pilp Fiction van De Ploeg. Die voorstelling begint voor een keer 45 minuten eerder zodat daarna niemand iets hoeft te missen van de wedstrijd, die op groot scherm wordt vertoond. "Ik hoop dat er veel voetballiefhebbers in de zaal zitten, zodat we die avond in het theater een fantastische sfeer krijgen", aldus Viggo.

Ook gastspeler Raoul Heertje schuift bij het voetbal aan net als een aantal andere bekende artiesten. Wie er nog meer komen, is nog een verrassing.

WIl jij hier bij aanwezig zijn? Koop je kaarten voor Pilp Fuction op woensdag 24 mei hier.


DINSDAG 2 MEI 2017

BEAU SCHNEIDER, MIKE WEERTS EN PLIEN VAN BENNEKOM IN THEATERVOORSTELLING HENDRIK GROEN


Plien van Bennekom, Mike Weerts en Beau Schneider spelen de hoofdrollen in de theatervoorstelling Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken. Eerder kondigde Bos Theaterproducties aan een theaterversie van de bejubelde bestseller te maken. Het boek Pogingen iets van het leven te maken won ondermeer de NS Publieksprijs 2016. In het boek vertelt de 83-jarige Hendrik Groen over zijn belevenissen in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Inmiddels is het boek aan meer dan dertig landen verkocht. De levenslustige komedie Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken is vanaf 29 november te zien in de Nederlandse theaters.

In de voorstelling laten Hendrik Groen -gespeeld door Beau Schneider- en zijn vrienden de theaterbezoekers meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. Mike Weerts speelt Groen’s beste vriend Evert en Plien van Bennekom vertolkt de rol van directrice van het verzorgingshuis. Daarnaast spelen in iedere stad ook bewoners van een plaatselijk verzorgingshuis een figurantenrol in de voorstelling.

Regisseur Gijs de Lange heeft bewust voor jonge acteurs gekozen. “Zowel Beau als Mike zijn heel geloofwaardig in hun rol van Hendrik en Evert,” zegt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.”

Producent Inge Bos: “De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe de naaste sneller aftakelt dan zijzelf. Toen ik het boek las, wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen.”

De voorstelling Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken staat vanaf 29 november 2017 t/m 15 april 2018  in de Nederlandse theaters. Première: dinsdag 12 december 2017, Stadsschouwburg Utrecht.
Bekijk hier de speellijst.

Gebaseerd op Pogingen iets van het leven te maken - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar van Hendrik Groen © 2014 Hendrik Groen en Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam

DINSDAG 25 APRIL 2017

EXTRA VOORSTELLINGEN SLIPPERSDONDERDAG 20 APRIL 2017

SPECIAAL MOMENT VOOR PLIEN EN BIANCAVRIJDAG 14 APRIL 2017

HENRIËTTE TOL EN PETER BOLHUIS IN TONEELVERSIE VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE


Bos Theaterproducties brengt vanaf februari 2018 het familiedrama Vele hemels boven de zevende op de planken, naar het gelijknamige boek van Griet Op de Beeck. Naast Henriëtte Tol en Peter Bolhuis zullen ook Hanne Arendzen, Stefan Rokebrand en Anne Lamsvelt de rollen gaan vertolken.

In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde. Griet Op de Beeck heeft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot…de loutering.

De volledige cast bestaat uit Henriëtte Tol (Bloedverwanten, Soldaat van Oranje), Hanne Arendzen (Intouchables, Eline Vere), Stefan Rokebrand (Musical Award voor Chez Brood, Celblok H), Peter Bolhuis (Sophie, Amandla! Mandela, Augustus: Oklahoma) en Anne Lamsvelt (Chez Brood, Dokter Deen). Ursul de Geer (Advocaat van de Duivel, Stoner, Gloed) tekent voor de regie.

Gebaseerd op Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck. Uitgeverij Prometheus.


WOENSDAG 12 APRIL 2017

OPROEP: DE VERLEIDERS ZIJN OP ZOEK NAAR JOUW ERVARINGEN MET DE POLITIEKMAANDAG 10 APRIL 2017

DE VERLEIDERS MAKEN NIEUWE VOORSTELLING OVER DEMOCRATIE


Na succesvolle eerdere voorstellingen komen DE VERLEIDERS aankomend najaar terug met een nieuw programma over het (niet meer) functioneren van onze democratie: Stem Kwijt. Naast George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw en Leopold Witte nu ook met gastspeler Marcel Hensema.

DE VERLEIDERS over Stem Kwijt:
“Stem Kwijt gaat over de deplorabele staat waarin onze democratie zich verkeert. Want de democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken. De verschillen tussen politieke partijen worden kleiner en kleiner. Elk issue wordt gereduceerd tot een boekhoudkundig probleem en gekissebis over koopkrachtcijfers. Het ideologische debat vindt niet of nauwelijks meer plaats. Dat geeft een groot gevoel van onmacht bij de kiezers want er valt niets meer te kiezen. Nog nooit zijn er zoveel zwevende kiezers geweest. Een teken aan de wand. Populisten profiteren van deze ideologisch leegte en komen al te vaak met te gemakkelijke of dubieuze oplossingen en analyses. En dat terwijl wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis en de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk. De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non-issues, opgestookt door de media. Tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS.”

Maar wat dan? Moeten we naar andere vormen van politiek toe? Democratie 2.0, hoe ziet die eruit?

DE VERLEIDERS maken actueel theater, met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. In Stem Kwijt onderzoeken DE VERLEIDERS op hun vertrouwde wijze hoe we verder moeten.


<< < | 01 02 03 04 05 | > >>

BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT