Foto: Annemieke van der Togt

Bezoek de website van Henk Poort

VOLG HENK POORT OOK VIA:

   

HENK POORT


De bariton Henk Poort begon zijn muzikale en vocale opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in zijn geboortestad Amsterdam. Al tijdens zijn studie vestigde hij de aandacht op zich door het eerste Cristina Deutekom Concours te winnen.

Henk Poort zong bij diverse operahuizen in Europa en bouwde een breed repertoire op. Dat begon met engagements in Ulm en Krefeld waar hij zijn eerste Verdi-rollen zong: Macbeth, Rigoletto, Nabucco en Germont (Traviata). Maar ook Escamillo (Carmen), André Thorel (Massenets Thérèse) en de titelrollen in Eugen Onegin en Guillaume Tell.

Als Jean Valjean in Les Misérables en in de titelrol in The Phantom of the Opera kreeg Henk Poort grote bekendheid bij een breed publiek. Na zijn vertolking van de melkboer Tevje in Anatevka had hij gevolg kunnen geven aan talrijke uitnodigingen van regisseurs als Harold Prince en producenten als Cameron Mackintosch voor hoofdrollen in musicals in diverse Europese hoofdsteden. De bariton wilde echter zijn rollen in musicals blijven afwisselen met opera-rollen en de samenwerking voortzetten met dirigenten als Edo de Waart, Lawrence Renes, Yakov Kreitzberg, Gabriele Bellini, Miguel-Angel Gomez Martinez en Alexander Rahbari.

In de zomer van 2019 was Henk Poort te zien in het tv-programma Beste Zangers. Het duet met Floor Jansen met het nummer Phantom of the Opera, leverde hen een grote hit op.

Henk Poort wordt regelmatig als acteur gevraagd. Zo speelde hij in diverse televisieseries (o.a. Russen, Bureau Raampoort, Gebak van Krul) en de speelfilms Nachtrit, Floris, de Heineken ontvoering, Kicks en Suskind.

Verder is Henk te horen op een twintigtal CD’s.

VORIGE PROGRAMMA'S

Ik ben mijn lied (2017-2019)

CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING