Laden . . .

NUHR

NUHR

Biografie

Eind jaren tachtig richtten Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas cabaretgroep Niet Uit het Raam op (kortweg NUHR). NUHR ontstond toen de mannen in 1986 iets wilden doen voor een lustrumfeest van hun opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). In 1987 deden ze mee met het Cameretten Festival en kregen landelijke bekendheid toen ze door wisten te dringen tot de finale. In 1997 voegde Eddie B. Wahr (o.a. Orkater) zich bij de groep en zou nooit meer weg gaan. 

De NUHR-programma’s ontwikkelden zich inhoudelijk steeds meer tot kritische, in abstracte vorm verpakte maatschappijbeelden. Met Over de Top (2004) en Draai het eens om (2016) wonnen ze de Poelifinario voor het beste theaterprogramma van het seizoen.

NUHR toerde 30 jaar lang met veel succes door Nederland In 2018 speelden ze hun laatste voorstelling – Alle 30 NUHR – en bereikten ze de mijlpaal van 200 gespeelde voorstellingen in De Kleine Komedie. Daarvoor kregen zij het Zilveren Raampje uitgereikt; een prijs van De Kleine Komedie voor artiesten die een speciale culturele prestatie hebben neergezet. Vanaf 1998 wisselden de heren hun NUHR-voorstellingen af met voorstellingen van De Ploeg, waar zij naast Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot op het podium te zien waren. Daarnaast zijn Peter, Viggo en Joep de afgelopen jaren veelvuldig op tv te zien geweest in onder andere Kopspijkers, Jeuk en De Kwis.

Meer over NUHR

NUHR treedt niet meer op.

Koop kaarten