Laden . . .

Viggo Waas

Viggo Waas

Biografie

Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisiemaker en schrijver. Met Joep van Deudekom, Peter Heerschop en later ook Eddie B. Wahr, vormde hij cabaretgroep NUHR. Samen met boezemvriend Peter Heerschop speelt hij momenteel de voorstelling Er gaat nog iets heel moois gebeuren, over de gevolgen van Viggo’s herseninfarct op hun onderlinge vriendschap.

Met NUHR toerde Viggo 30 jaar lang met veel succes door Nederland. In 2004 en 2016 ontvingen ze de Poelifinario voor het beste theaterprogramma van het seizoen. In maart 2018 sloot de groep hun succesvolle carrière af met de voorstelling Alle 30 NUHR. Daarnaast is hij onderdeel van het gelegenheidscollectief De Ploeg, dat naast de andere NUHR-leden bestaat uit Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot. 

Verder maakte hij twee solotheaterprogramma’s: Verbruid (2008/2009), waarmee hij met band op tour ging, en zijn soloprogramma Cruijff en Pipo (2016). Daarnaast speelde hij in diverse theaterstukken bij het Noord Nederlands Toneel  en het Zuidelijk Toneel, waaronder Wachten op Godot, De Driestuiversopera en To be or not to be. Onder het grote publiek is Viggo bekend geworden door zijn wekelijkse optredens in het VARA-programma Kopspijkers. Viggo speelde daarnaast in diverse films en series. Hij bracht twee CD’s uit (Verbruid en Viggo zingt over), het jeugdboek Een tas vol linkerschoenen en de verhalenbundel Viggo drijft over.

Boek Viggo Waas

Wil je Viggo Waas boeken in jouw theater of voor een zakelijk event? Dat kan via onderstaande knop.

Meer over Viggo Waas

Koop kaarten