Laden . . .

IVY-Meisjes-met-de-wijsjes

IVY

Biografie

Vanaf 2015 heeft IVY (voorheen De Meisjes met de Wijsjes) zich ontwikkeld tot dé Nederlandse vocalpopgroep die op geheel unieke wijze nummers vierstemmig arrangeert. In hun theaterprogramma’s, waarin Arianne Abbestee, Simone Breukink, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanwsijk de nummers afwisselen met sketches, worden zij begeleid door virtuoze multi-instrumentalist Martijn Bos. Vierstemmige zang en cabaret wisselen elkaar in hoog tempo af. 

De Meisjes met de Wijsjes kwamen na hun eerste theatervoorstelling Tegeltjeswijsheid in 2020 met hun tweede programma Moerstaal, welke lovend ontvangen werd door pers en publiek. 

Dit seizoen zijn De Meisjes met de Wijsjes voor het eerst te zien als IVY in de theaters met hun programma & de rest

“We zijn het nog steeds, maar net wat cooler laat maar zeggen. In nog sexiere outfits, nieuwe arrangementen, die ook in andere talen mogen én onder een nieuwe naam. Haal de Y weg en wat blijft er over? De Romeinse IV (4)! Spreek “I V” uit op z’n Engels en krijg weer IVY. Een krachtige, internationale vrouwennaam, die niet meteen (verkeerde) associaties oproept, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld kan worden. Daarbij vinden we het mooi dat de V symbool staat voor Vrouw, Venus, Vocaal, Vierstemmig en Vrij. En nog een laatste duit in het zakje: Met zijn vieren klinken onze stemmen als één stem. One Voice. 1V. IV. IVY.”

Boek IVY

Wil je IVY boeken in jouw theater of voor een zakelijk event? Dat kan via onderstaande knop.

Meer over IVY

‘Ze zingen zuiver, krachtig en in perfecte harmonie ‘
Theaterkrant over & de rest
‘Met nummers van onder andere the beatles, coldplay, en stromae stappen de voormalig meisjes met de wijsjes af van het nederlandse repertoire’
Theaterkrant over & de rest
‘Een rollercoaster van humor en geweldige zang en zelfspot’
I love theater over & de rest
‘IVY weet met elk lied een geheel eigen sfeer te creëren’
Theaterkrant over & de rest
Koop kaarten