Laden . . .

Urban Myth

Urban Myth

Biografie

Urban Myth is in 2001 opgericht door regisseur Jörgen Tjon A Fong en produceerde in de afgelopen 15 jaar als vast theatergezelschap van Stadsschouwburg Amsterdam naast grote zaal voorstellingen ook eigenzinnig en diverse programmering, variërend van talkshows tot een alternatieve Nachtmis.

Urban Myth maakt interdisciplinaire theatervoorstellingen voor de grote- en kleine zaal. Het publiek van Urban Myth staat midden in de samenleving en wentelt zich in een cocktail van muziek, mode, media, film en maatschappij. Met elke keer een andere invalshoek en een palet aan tekstschrijvers en acteurs weerspiegelt Urban Myth de huidige vragen vanuit de samenleving en ons hybride publiek. Onze voorstellingen zijn vaak een gezamenlijke zoektocht naar de antwoorden op actuele en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van diversiteit. Urban Myth introduceert nieuwe invalshoeken op verhalen over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis.

In seizoen 2022-2023 speelde het gezelschap een landelijke tournee met We Hadden Liefde, We Hadden Wapens (naar de roman van Christine Otten), over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en het recht te zijn wie je wilt zijn.

Boek Urban Myth

Wil je Urban Myth boeken in jouw theater of voor een zakelijk event? Dat kan via onderstaande knop.

Meer over Urban Myth

Koop kaarten