Laden . . .

Peter Heerschop

Peter Heerschop

Biografie

Peter Heerschop (1960) is cabaretier, regisseur, acteur en schrijver. Met Joep van Deudekom, Viggo Waas en later ook Eddie B. Wahr, vormde hij cabaretgroep NUHR. Samen met boezemvriend Viggo Waas speelt hij momenteel de voorstelling Er gaat nog iets heel moois gebeuren, over de gevolgen van Viggo’s herseninfarct op hun onderlinge vriendschap.

Met NUHR toerde Peter 30 jaar lang met veel succes door Nederland. In 2004 en 2016 ontvingen ze de Poelifinario voor het beste theaterprogramma van het seizoen. In maart 2018 sloot de groep hun succesvolle carrière af met de voorstelling Alle 30 NUHR. Daarnaast is Peter onderdeel van het gelegenheidscollectief De Ploeg, dat naast de andere NUHR-leden bestaat uit Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot. 

Hij maakte drie solotheaterprogramma’s: Gelukzoekers (2014), Van Horen zeggen (2016) en De Minister van Enthousiasme (2019). Peter is tevens bekend van radio en televisie. Hij schreef 20 jaar lang wekelijks een column voor Radio 538, genaamd Lieve Marianne. Daarnaast was Peter panellid bij Kopspijkers en teamcaptain bij de spelshow Ik Hou van Holland. Ook presenteerde hij het laatste seizoen van 24 uur met… Peter speelt zichzelf in de televisieserie Jeuk, naast Thomas Acda en Jelka van Houten.

Boek Peter Heerschop

Wil je Peter Heerschop boeken in jouw theater of voor een zakelijk event? Dat kan via onderstaande knop.

Meer over Peter Heerschop

Koop kaarten