Laden . . .

Plien & Bianca

Plien & Bianca

Biografie

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerden. Met Changez!, hun allereerste voorstelling, wonnen zij in 1996 Cameretten Festival. Van 1999 tot en met 2001 toerden ze als de boerenmeiden Irma en Ingrid door het land met Biks!, losjes gebaseerd op de populaire VPRO-jeugdserie Zaai. Daarna volgden Ngorongoro (2001-2003) en Wie dan allemaal… (2007).

In 2011 maakten Plien & Bianca een voorstelling met de allerbeste scènes uit de voorgaande programma’s: Heb je hun weer… Voor hun voorstelling Gaat het nog door? (2014-2016) werden ze genomineerd voor de Poelifinario 2015. Naast hun eigen voorstellingen waren ze samen nog te zien in Slippers met Bas Hoeflaak en Peter de Witte (Droog Brood) en Selma Ann Louis met o.a. Arjan Ederveen. In 2017 ontvingen Plien & Bianca de Johan Kaartprijs voor hun bijdrage aan het Nederlandse theateramusement. Van 2019 t/m 2023 tourden ze met hun zevende cabaretprogramma En nu dan? langs de theaters.

Boek Plien & Bianca

Wil je Plien & Bianca boeken in jouw theater of voor een zakelijk event? Dat kan via onderstaande knop.

Meer over Plien & Bianca

‘Met gulle hand strooien ze volstrekt krankzinnige vondsen’
Dagblad van het Noorden
‘Perfect gevoel voor timing’
Algemeen Dagblad
‘Met uitgestreken mimieken en uitstekend gevoel voor timing winden ze de zaal om hun vingers’
NRC
‘Monumentale decors’
Dagblad van het Noorden
‘Weldadige verzameling aan kostuums en pruiken’
NRC
‘En nu dan? is een vrolijke verzameling ongein waarin de mens, in al zijn onbenulligheid, volop belachelijk wordt gemaakt’
NRC
Koop kaarten