Laden . . .

Marcel Hensema

Marcel Hensema

Biografie

Marcel Hensema (1970) is acteur. In zijn tienerjaren volgde hij bij de Vooropleiding Theater (De Noorderlingen, toen nog de Voorziening) in de stad Groningen. Tevens was hij een tijdlang zanger, onder andere van de band New Energy. Hij maakte deel uit van het in Groningen succesvolle duo Dr. Haring & Marmot, dat ermee ophield toen hij ging studeren aan de toneelschool van Antwerpen. Hensema studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Bekend van zijn hoofdrollen op televisie o.a Hollands Hoop, Penoza en de Netflix-serie Tokyo Trial. Daarnaast schitterde hij ook op het witte doek in o.a. De Marathon, Simon en Sonny Boy. Hij werd vier keer genomineerd voor een Gouden Kalf waarvan hij er twee verzilverde voor zijn rollen in Wild Romance en Knielen op een bed violen.

Op de planken was hij te zien o.a Het Nationale Toneel en bij DE VERLEIDERS. Onder de vlag van het Noord Nederlands Toneel maakte Hensema de solo-trilogie Mijn Ede, Mijn Tweede & Mijn Vrede. Hiermee speelde hij van de kleinste dorpshuizen tot theater Carré. Hensema ontving hiervoor meerdere onderscheidingen en prijzen.

In theaterseizoen 19/20 was Marcel met zijn vierde one-man-show Alles in de Hens te zien in theaters door het hele land.

Boek Marcel Hensema

Wil je Marcel Hensema boeken in jouw theater of voor een zakelijk event? Dat kan via onderstaande knop.

Meer over Marcel Hensema

‘Hensema maakt zijn publiek op bijna lieflijke wijze deelgenoot van zijn tocht’
Volkskrant
‘Bij Hensema wordt een schouwburg […] een huiskamer’
Theaterkrant
Koop kaarten