Bezoek de website van Lisa Loeb

VOLG LISA LOEB OOK VIA:

   

LISA LOEB


Lisa Loeb (1989) is cabaretier, zangeres, actrice, componist, opperfeminist, online influencer zonder invloed, aanstekelijk enthousiast en koningin van de gezichtsuitdrukkingen.

Voorheen trad ze als ‘die blonde’ van cabaretduo Matroesjka meer dan 300 keer op in duo-formatie. Ze stond in vrijwel ieder Nederlands theater en brak verschillende theatertenten - en menig dixi - af op festivals als Lowlands en Zwarte Cross. Als actrice kun je haar kennen van Karina Krofts Oerol-voorstelling Romeo en Julia – naar Romeo en Julia. Helaas kun je haar niet kennen van de film Mannenharten 2, want daar is ze bruut uitgeknipt. Met Matroesjka won Lisa de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival (2014) en werd ze genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs met het lied #Iamalive.

Lisa is een bevlogen columnist dankzij haar geëngageerde feministische visie en hilarische observaties. Ze schreef onder andere voor de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM en CJP-magazine. Ze heeft nooit een wereldreis gemaakt om zichzelf te zoeken, maar trof zichzelf wel een keer aan onder de scooterbanden van Regilio Tuur. Al heeft dat verder weinig met haar cv te maken.

Lisa studeerde cum laude af in de richting jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daarna de master theaterzang aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze heeft ook maandje psychologie gestudeerd. En één dag Frans. Die kennis komt alleen nog naar boven als ze iets te veel wijn op heeft.

Als kind wist ze al dat ze cabaretier wilde worden. Ze werd haar eigen tiger mom en moest van zichzelf op zang-, piano-, toneel-en jeugdopera-les. Daarnaast was ze hoofdredacteur van de schoolkrant en richtte ze fansites op voor haar obsessies, zoals Disney, Pirates of the Caribbean en Buffy the Vampire Slayer. Dankzij die laatste was ze zelfs een tijdje wicca.

Lisa houdt van intellectuele humor, maar kan stiekem ook heel hard lachen om flauwe woordgrappen. Daarom eindigt haar biografie met: Lisa Loeb is schaamteloos, rauw en zingt loebzuiver.


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING