SEIZOEN 2015 - 2016

Hoe mooi alles

HOE MOOI ALLES


Kees Hulst en Esther Scheldwacht als Leo Vroman en zijn vrouw Tineke

Het boek Hoe mooi alles van Mirjam van Hengel is een onweerstaanbaar liefdesverhaal. De woorden zijn ontleend aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2013). In 2015 zou Leo Vroman 100 jaar geworden zijn. Geen mooiere hommage aan hem in dit Leo Vroman-jaar dan Hoe mooi alles op het toneel.

De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo vlucht net op tijd het land uit om in Indonesië in de Japanse kampen terecht te komen. Deze overleeft hij ternauwernood, vooral dankzij zijn onafgebroken liefde voor Tineke. Tineke, het meisje waarvan hij jarenlang niet wist of ze nog leefde, net zoals zij onwetend was over zijn lot. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. Ze leefden nog lang en gelukkig...Dat wil zeggen nog ruim 66 jaar samen, in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde.

In de toneelversie van Hoe mooi alles is dit dramatische en ontroerende verhaal in een schitterend lichte stijl beschreven. De poëzie van Leo Vroman komt natuurlijk ook aan bod, alsmede zijn tekentalent en zijn bijzondere werk als bioloog. Toneelbewerking en regie zijn in handen van Léon van der Sanden. De gedroomde rolbezetting bestaat uit Kees Hulst en Esther Scheldwacht.

Deze voorstelling wordt ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en Fonds Podiumkunsten.

Bezoek de website van Hoe mooi alles

Video's


Foto's

Quotes

Prachtig potisch en intiem drama over Leo Vroman en de liefde
NRC Handelsblad ★★★★
  


Credits

Tekst en regie: Léon van der Sanden
Naar Hoe mooi alles van: Mirjam van Hengel
Spel: Kees Hulst en Esther Scheldwacht
Producent: Stichting Tweeheid / Pim Wallis de Vries i.s.m. Bos Theaterproducties


SEIZOEN 2015 - 2016

Chez BROOD DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen AMANDLA! MANDELA de musical Advocaat van de duivel Soul Brothers Ventoux Chakra's & Chardonnay Oeroeg We want more! #aanstormend Draai het eens om Gaat het nog door? Een sprong in de tijd Van horen zeggen Cruijff en Pipo De Tweede van Zeben Nergens veilig In concert De snoepwinkel is gesloten Eeuwig vlees TAART Hoe mooi alles Ik kom terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING