LAATSTE NIEUWS


DONDERDAG 17 JANUARI 2019

DE VERLEIDERS KRIJGEN GELIJK...


...er moeten structurele veranderingen plaatsvinden binnen het Nederlandse geldstelsel!

DEN HAAG - Vanmiddag is in Den Haag het rapport ‘Geld en Schuld: de publieke rol van banken’ gepresenteerd door de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid). Dit onderzoek is in gang gezet naar aanleiding van de voorstelling Door de bank genomen van DE VERLEIDERS. In 2014 zijn DE VERLEIDERS in samenwerking met Stichting Ons Geld een burgerinitiatief gestart en hebben hiermee 120.000 handtekeningen opgehaald. Toenmalig minister Dijsselbloem heeft n.a.v. het pleidooi van George van Houts in de Tweede Kamer (2016) de opdracht gegeven aan de WRR voor dit onderzoek. DE VERLEIDERS zijn zeer content met de uitkomsten van dit onderzoek, die in lijn liggen met hun boodschap uit Door de bank genomen: het geldstelsel moet veranderen!

George van Houts: “Allereerst: hulde aan de WRR, de probleemstelling is op hele duidelijke wijze uitgelegd in het rapport en slaan de spijker op zijn kop. De aanbevelingen zijn matig, maar er zitten meesterlijke argumenten in om de strijd door te zetten. Nu aan het kabinet de taak om binnen een half jaar met een reactie te komen. Het blijkt dat je als simpele toneelspelers tot in Den Haag kan komen en echt verandering teweeg kan brengen.”

Quote uit het onderzoek: “Giraal geld is steeds belangrijker geworden in onze samenleving, de publiek betaal- en spaaropties zijn verdwenen en het bankwezen is geconcentreerder en uniformer geworden. Hierdoor is het evenwicht in het geldstelsel verstoord geraakt. De WRR pleit daarom voor structurele aanpassingen binnen ons huidige geldstelsel.”

DE VERLEIDERS zijn vanaf eind januari te zien met hun nieuwe voorstelling #niksteverbergen

Aansluitend aan hun bezoek in Den Haag brachten DE VERLEIDERS een bezoek aan DWDD. Kijk het item terug:LEES MEER NIEUWS »

VANDAAG IN HET THEATER


Kaarten zijn enkel te reserveren via de kassa of site van de theaters.

GUILTY PLEASURES - POWERED BY POWERVROUWEN
20:00 uur - Schouwburg Amstelveen - AMSTELVEEN - 020 547 51 75

HAPPILY EVER AFTER - ALINK&PLUKAARD
20:15 uur - Theater aan het Spui - DEN HAAG - 070 302 40 48


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING