BOS UPDATE


Wil je op de hoogte gehouden worden van onze voorstellingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsupdate.

Voor- en achternaam:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven

 

BOS OP TWITTERBOS OP FACEBOOKBOS IN HET NIEUWS

DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2017

SANNE VOGEL ONTVANGT PAX DUIF VOOR DE VREDE NA VLUCHTELINGENHULP


Vredesorganisatie PAX geeft dit jaar voor het eerst de PAX Duif uit aan bijzondere vredesinitiatieven. Sanne Vogel zal, naast o.a. Ted Brandsen (directeur van Het Nationale Ballet), Yaël Vinckx (journalist en schrijver) en Laser 314 (graffitikunstenaar), deze prijs in ontvangst nemen, als blijk van waardering voor o.a. de hulp die zij sinds 2015 geboden heeft aan vluchtelingen Muayad en Amir uit Syrië. Dat gebeurt vandaag tijdens de Vredesweek op de Internationale Dag van de Vrede in het Mediacafé in Amsterdam.

Het doel van de prijs is om het publiek te laten zien dat vrede iets is waar we allemaal aan kunnen werken. Angst, geweld en polarisatie domineren het nieuws, terwijl de vele mensen die zich inzetten voor vrede, verbinding en wederzijds begrip vaak onopgemerkt blijven.

Sanne Vogel is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de voorstelling Nieuwe familie. Deze voorstelling maakt ze samen met dezelfde Muayad en Amir die ze zo’n twee jaar geleden ontmoette, op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Omdat ze maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij Sanne. In die periode hebben ze veel van elkaar geleerd; over elkaars cultuur, gewoontes en over eten. Ze voerden discussies en zongen samen liedjes, in het Nederlands of in het Arabisch. De drie werden goede vrienden en uiteindelijk zelfs familie. Inmiddels hebben beide jongens status en een huis.

Vanaf 5 oktober gaan Sanne, Muayad en Amir het theater in, om hun indrukwekkende verhaal te vertellen. Sanne Vogel: “Ik vind dat ik als maker de plicht heb om wat ik heb gezien en meegemaakt te delen met een groter publiek, om de mensen die ik heb ontmoet een gezicht te geven.'” (de Volkskrant, 18 juli 2016).

De jury van de PAX Duif voor de Vrede over waarom Sanne Vogel deze prijs verdient: “Voor haar daadkracht - waan van de dag. Toen er veel vluchtelingen naar Nederland kwamen kwam Sanne in actie. En voor het kweken van begrip voor vluchtelingen- Sanne vertelde de persoonlijke verhalen van vluchtelingen, en maakte ook haar komende theaterstuk samen met hen”

Nieuwe familie is een documentairevoorstelling over verschillen en overeenkomsten, vriendschap, liefde, onbegrip, volwassen worden, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt. Een voorstelling over het delen van verdriet, maar ook het delen van vreugde en geluk.

Nieuwe familie gaat op maandag 16 oktober in première in Stadsschouwburg Utrecht.
LEES MEER NIEUWS »


BOS OP DE PLANKEN VANDAAG

Kaarten zijn enkel te reserveren via de kassa of site van de theaters.

Er zijn vandaag geen voorstellingen.BOS WEBSHOP

SOUTH AFRICAN ROAD TRIP
Bent u naar de voorstelling geweest, maar heeft u de CD nog niet gekocht en wil u nog even terug naar die geweldige Zuid-Afrikaanse sferen? Bestel de CD dan nu in onze webshop.

En als u twee CD's van South African Road Trip bestelt, dan krijgt u er een CD van Amandla! Mandela gratis bij!
Bestel dus snel, want op is op.


CD South African Road Trip

prijs: € 10,-
BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT
LONNEKE DORT
MAARTEN VAN DEN BERG