SEIZOEN 2006 - 2007

Natuurlijke Selectie

NUHR

NATUURLIJKE SELECTIE


Misschien wel de laatste NUHR

Speelperiode: 23 februari t/m 9 juni 2007
Reprise: 7 september 2007 t/m 21 januari 2008
Premire: 3 april 2007, Stadsschouwburg Utrecht


In hun bekroonde vorige programma Over de Top stelden de door en door onbetrouwbare mannen van NUHR als misplaatste buurtwachten orde op zaken in de wijk. Dit keer gaan ze verder, of wij willen of niet...

Het aantal mensen op aarde moet drastisch worden teruggebracht, er moet een selectie komen. Maar moeten wij die selectie aan de natuur overlaten? Moeten wij toestaan dat er slachtoffers worden gemaakt met de willekeur van natuurrampen, hongersnoden en epidemien? Is het niet beter om de natuur een handje te helpen?

NUHR geeft hierover verstrekkende duidelijkheid. Daarmee ontkomen ze ook dit keer niet aan een troosteloze visie op het mensdom.

In Natuurlijke Selectie kiezen de mannen van NUHR zlf hoe en met wie we verder moeten. Niet op basis van geloof, ras, afkomst of vermogen. De selectie zal worden gemaakt op basis van nut. De Nieuwe mens is de Nuttige mens.

Bezoek de website van NUHR


Foto's

Quotes

NUHR rekt grenzen cabaret op met Natuurlijke selectie () zware, af en toe hilarische, maar altijd indrukwekkende voorstelling (...) wekt vooral bewondering door de manier waarop NUHR de grenzen van het cabaret wr een stukje weet op te rekken.
AD Algemeen Dagblad
24 april 2007

Verkwikkend cabaret van NUHR () een lekker vileine start () Het vervolg is al even prikkelend. () subtiel geeft NUHR de inelkaargewikkeldheid van actuele kwesties als de klimaat- en immigratiediscussie weer. () uiterst beweeglijk cabaret, snel en soepel geschakeld. Wat een energie straalt dit viertal uit.
Elsevier
19 april 2007

Zware themas, maar NUHR zou NUHR niet zijn als ze niet ook voor een aantal hilarische sketches en ontroerende liedjes zouden zorgen. Die mix (...) maakt Natuurlijke selectie tot een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van de mannen van NUHR.
Trouw
19 april 2007

Intelligente staaltjes van satirisch cabaret () NUHR excelleert al bijna twintig jaar in shows van razendsnelle en strak gemonteerde sketches. () Natuurlijke selectie wordt gespeeld in spannend licht en tegen de achtergrond van grote grijparmen die telkens een andere vorm aannemen.
NRC Handelsblad
16 april 2007

Politieke satire van NUHR is superieur () NUHR schetst een waarachtig en hilarisch beeld van de politiek, met een komische oprichtingsvergadering van de Partij van het Nut, een bizarre interne lijsttrekkersverkiezing en een geestige strijd om de parlementszetels.
De Telegraaf
16 april 2007

Het thema biedt de vier heren van NUHR uitgelezen kansen om te venten met al het goede dat ze in huis hebben. Machtsmisbruik, manipulatie, arrogantie, normloosheid en hypocrisie zijn al twintig jaar ingredinten van hun cabaretprogrammas, vol snelle sketches en muziek.
Parool
16 april 2007

Natuurlijke selectie is onmiskenbaar een NUHR programma: veel korte grappige sketches, die elkaar snel afwisselen en in het begin ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, worden gaandeweg de voorstelling steeds meer met elkaar verweven. () een ijzersterk programma
Sentimento.nl
16 april 2007

NUHR speelt op de bal en niet op de man en etaleert zijn wrange maatschappijvisie met een schaamteloze vrolijkheid die de lachspieren weinig rust gunt. () Superieure voorstelling.
De Telegraaf
16 april 2007

De soms absurd hilarische sketches zijn bijzonder scherpe weergaven van de maatschappelijke verharding en de holle politieke retoriek. () Natuurlijke selectie is waarschijnlijk een van hun beste programmas tot nu toe. Het is maar goed dat ze er in slagen om het publiek daar om te laten lachen.
sentimento.nl
16 april 2007

Het cabaret van NUHR vloert de tijdgeest en is geen amusement van een paar grapjurken bij wie je je verstand op nul kunt zetten.
Parool
16 april 2007

Natuurlijke selectie is in veel opzichten de overtreffende trap van wat eerder werd gemaakt door de formatie, bestaande uit Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas en Eddie B. Wahr.
De Pers
13 april 2007

In de voorstelling laat NUHR zich weer van haar oude vertrouwde kant zien. Dat is een kant waarin de corrigerende dialoog tussen het drietal weer voor kostelijke verwarring en hilariteit zorgt.
Friesch Dagblad
30 maart 2007

NUHR behoort tot Hoogland cabaretwereld () Natuurlijke selectie is een van de hoogtepunten in het cabaretseizoen: intelligent, absurd, inventief, geestig en scherp.
Leeuwarder Courant
30 maart 2007

Toch knap hoor, hoe Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas samen met muzikant Eddie B. Wahr een cabareteske voorstelling maken met een irrealiteit die keihard beukt op ons geweten. Allesbehalve prekerig, maar met een lachspiegel die meer vertelt dan het beeld weerkaatst
Friesch Dagblad
30 maart 2007


Credits

Spel en tekst: Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas en Eddie B. Wahr Regie: Han Rmer Muzikale composities: Joep van Deudekom Decorontwerp: Harry de Dood Lichtontwerp: Geldof, Verhaart en Den Ottolander Kostuums: Carin Eylers


SEIZOEN 2006 - 2007

Het Goede Lichaam Varkensvrouw De Gesluierde Monologen Ali Baba de musical Kauwgom Kamikaze Heksen Juliana Altijd over liefde Monty Python's Flying Circus Natuurlijke Selectie Voices from Heaven Tap Kids


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING