Natuurlijke Selectie

NUHR

NATUURLIJKE SELECTIE


Misschien wel de laatste NUHR

Speelperiode: 23 februari t/m 9 juni 2007
Reprise: 7 september 2007 t/m 21 januari 2008
Premičre: 3 april 2007, Stadsschouwburg Utrecht


In hun bekroonde vorige programma Over de Top stelden de door en door onbetrouwbare mannen van NUHR als misplaatste buurtwachten orde op zaken in de wijk. Dit keer gaan ze verder, of wij willen of niet...

Het aantal mensen op aarde moet drastisch worden teruggebracht, er moet een selectie komen. Maar moeten wij die selectie aan de natuur overlaten? Moeten wij toestaan dat er slachtoffers worden gemaakt met de willekeur van natuurrampen, hongersnoden en epidemieën? Is het niet beter om de natuur een handje te helpen?

NUHR geeft hierover verstrekkende duidelijkheid. Daarmee ontkomen ze ook dit keer niet aan een troosteloze visie op het mensdom.

In Natuurlijke Selectie kiezen de mannen van NUHR zélf hoe en met wie we verder moeten. Niet op basis van geloof, ras, afkomst of vermogen. De selectie zal worden gemaakt op basis van nut. De Nieuwe mens is de Nuttige mens.

Bezoek de website van NUHR

Foto's

Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie

Quotes

NUHR rekt grenzen cabaret op met ‘Natuurlijke selectie’ (…) zware, af en toe hilarische, maar altijd indrukwekkende voorstelling (...) wekt vooral bewondering door de manier waarop NUHR de grenzen van het cabaret wéér een stukje weet op te rekken.
AD Algemeen Dagblad
24 april 2007

Verkwikkend cabaret van NUHR (…) een lekker vileine start (…) Het vervolg is al even prikkelend. (…) subtiel geeft NUHR de inelkaargewikkeldheid van actuele kwesties als de klimaat- en immigratiediscussie weer. (…) uiterst beweeglijk cabaret, snel en soepel geschakeld. Wat een energie straalt dit viertal uit.
Elsevier
19 april 2007

Zware thema’s, maar NUHR zou NUHR niet zijn als ze niet ook voor een aantal hilarische sketches en ontroerende liedjes zouden zorgen. Die mix, aangevuld met een fabelachtig decor van houten palen, een geluidsontwerp waar je u tegen zegt en licht dat je soms letterlijk verblindt, maakt ‘Natuurlijke selectie’ tot een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van de mannen van NUHR.
Trouw
19 april 2007

Intelligente staaltjes van satirisch cabaret (…) “De nieuwe mens is de nuttige mens,” luidt het sinistere motto (…) en dat wordt raak en hardhandig uitgewerkt, tot in verstrekkende consequenties. NUHR excelleert al bijna twintig jaar in shows van razendsnelle en strak gemonteerde sketches. Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Viggo Waas en (sinds een paar jaar) Eddie B. Wahr schrijven en spelen scčnes vol harde grappen die telkens een gewiekst geheel vormen, inclusief running gags. (…) Natuurlijke selectie wordt gespeeld in spannend licht en tegen de achtergrond van grote grijparmen die telkens een andere vorm aannemen. De grote kladderadatsch is de finale van een van de beste programma’s die NUHR ooit heeft gemaakt.
NRC Handelsblad
16 april 2007

Politieke satire van NUHR is superieur (…) NUHR schetst een waarachtig en hilarisch beeld van de politiek, met een komische oprichtingsvergadering van de Partij van het Nut, een bizarre interne lijsttrekkersverkiezing en een geestige strijd om de parlementszetels. (…) NUHR speelt op de bal en niet op de man en etaleert zijn wrange maatschappijvisie met een schaamteloze vrolijkheid die de lachspieren weinig rust gunt. (…) Superieure voorstelling.
De Telegraaf
16 april 2007

Het thema biedt de vier heren van NUHR uitgelezen kansen om te venten met al het goede dat ze in huis hebben. Machtsmisbruik, manipulatie, arrogantie, normloosheid en hypocrisie zijn al twintig jaar ingrediënten van hun cabaretprogramma’s, vol snelle sketches en muziek. Hun laatste programma, Over de top, bekroond met de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma, was een zwartgallige kijk op onze beschaving. Natuurlijke selectie borduurt daar min of meer op voort en doet voor die zwartgalligheid niet onder. (…) Het cabaret van NUHR vloert de tijdgeest en is geen amusement van een paar grapjurken bij wie je je verstand op nul kunt zetten.
Parool
16 april 2007

Natuurlijke selectie is onmiskenbaar een NUHR programma: veel korte grappige sketches, die elkaar snel afwisselen en in het begin ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, worden gaandeweg de voorstelling steeds meer met elkaar verweven. (…) een ijzersterk programma (…) De soms absurd hilarische sketches zijn bijzonder scherpe weergaven van de maatschappelijke verharding en de holle politieke retoriek. (…) Natuurlijke selectie is waarschijnlijk een van hun beste programma’s tot nu toe, waarin zij een grimmig beeld schetsen van de huidige tijd. Het is maar goed dat ze er in slagen om het publiek daar om te laten lachen.
Sentimento.nl
16 april 2007

Natuurlijke selectie is in veel opzichten de overtreffende trap van wat eerder werd gemaakt door de formatie, bestaande uit Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas en Eddie B. Wahr.
De Pers
13 april 2007

NUHR behoort tot Hoogland cabaretwereld (…) ‘Natuurlijke selectie’ is een van de hoogtepunten in het cabaretseizoen: intelligent, absurd, inventief, geestig en scherp.
Leeuwarder Courant
30 maart 2007

toch knap hoor, hoe Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas samen met muzikant Eddie B. Wahr een cabareteske voorstelling maken met een irrealiteit die keihard beukt op ons geweten. Allesbehalve prekerig, maar met een lachspiegel die meer vertelt dan het beeld weerkaatst (…) In de voorstelling laat NUHR zich weer van haar oude vertrouwde kant zien. Dat is een kant waarin de corrigerende dialoog tussen het drietal weer voor kostelijke verwarring en hilariteit zorgt.
Friesch Dagblad
30 maart 2007

Credits

Spel en tekst: Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas en Eddie B. Wahr
Regie: Han Römer
Muzikale composities: Joep van Deudekom
Decorontwerp: Harry de Dood
Lichtontwerp: Geldof, Verhaart en Den Ottolander
Kostuums: Carin Eylers


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING