Good Hope

SOUTH AFRICAN ROAD TRIP

GOOD HOPE


Een swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis. Puur en oprecht.

Gelukkig komt ook deze winter South African Road Trip de Nederlandse theaters verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet.

Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn.

Het publiek kan zich anderhalf uur lang onderdompelen in een pure en oprechte Zuid-Afrikaanse belevenis. Hartverwarmend!

DONEER NU
Geef de cast van South African Road Trip…Good Hope!
Alle informatie over deze actie is te vinden via: www.southafricanroadtrip.nl/roadtoedinburgh

De cast van South African Road Trip woont in Khayelitsha, een van de grootste townships in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hier is de werkloosheid hoog en ontbreken tal van voorzieningen die wij als vanzelfsprekend ervaren zoals een stenen huis, betaalbaar onderwijs en goede gezondheidszorg. Desondanks hebben zij hoop. Hoop om de wereld te veroveren met hun muziek, hoop op een betere toekomst: Good Hope.

Nu is het tijd voor de rest van de wereld om kennis te maken met South African Road Trip. Want hoe meer bekendheid en optredens, hoe meer inkomsten, en hoe groter de kans dat hun dromen worden verwezenlijkt. South African Road Trip wil zich daarom voor het eerst buiten Nederland presenteren en wel tijdens het Edinburgh Fringe Festival, het wereldberoemde kunstfestival dat elk jaar in de Schotse hoofdstad plaatsvindt. Endinburgh is dé springplank voor een internationale carrière.

Je kunt South African Road Trip helpen door een van hun CD's (Tribute to Madiba, Celebrating Life of Good Hope te kopen via onze webshop. ‘Gewoon’ geven aan onze actie On the road to Edinburgh, kan natuurlijk ook. Het doel is om 60.000 euro op te halen, dus elke euro telt!

Doneer nu!
Lees meer informatie op de actiepagina. Wilt u liever gelijk doneren? Scan dan de onderstaande QR-code of klik op deze link.

Bezoek de website van South African Road Trip

TrailerFoto's

Video
Minidocumentaire Lungiswa Plaatjies


Minidocumentaire Lennox Tsawe


Credits

Producent: Bos Theaterproducties
Met: Het Khayelitsha United Mambazo Choir, Nomapostile Nyiki, Lungiswa Plaatjies, Xoliswa Tom, Nontutuzelo Nyiki, Sabu Jiyana en Kim Masala
Regie: Albert Klein Kranenburg
Muzikaal Supervisor: Jeroen Sleyfer
Videobeelden: Stefan Hurter
Videobewerking: Catharina Scholten
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING