SEIZOEN 2016 - 2017

De snoepwinkel is gesloten

YENTL EN DE BOER

DE SNOEPWINKEL IS GESLOTEN


Genomineerd voor Neerlands Hoop!

Wat heeft dat altijd rekening houden met anderen jou eigenlijk ooit opgeleverd? Precies. Ja, natuurlijk, vrienden hebben is tof. Maar uiteindelijk zitten ze de hele dag op je bank en eten ze alles op. En wie bekommert zich om jou? Als jij niet het beste stukje voor jezelf bewaart, ga je het van niemand krijgen. Nee, er is niks mis met een beetje goed getimed egoïsme. In De snoepwinkel is gesloten combineren Yentl en de Boer hun muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor jou. Maar vooral omdat ze er zelf zo’n zin in hebben.

Yentl Schieman en Christine de Boer vonden elkaar op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar ze opvielen door hun ijzersterke composities en rijke fantasie. Hun stemmen pasten zo goed bij elkaar dat het duoschap onvermijdelijk was. En dat gaat lekker: in 2013 overdonderden ze jury en publiek op het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen ze alle prijzen mee naar huis (de hebberds!). Misschien heb je hun liedjes Heel lang geleden of Ik heb een man gekend (Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied) ook al wel eens voorbij horen komen. Of ken je ze van hun wekelijkse muzikale bijdrage aan het kunst- en cultuurprogramma Opium met Cornald Maas.

Met De snoepwinkel is gesloten stellen ze zich voor aan het grote publiek. Dus druk gewoon eens je zin door, of kom desnoods alleen, en laat je verrassen door dit uitzonderlijk muzikale en fantasievolle duo!

Bezoek de website van Yentl en de Boer


Foto's

Quotes

Yentl Schieman en Christine de Boer kunnen meer dan alleen puike liedjes schrijven
de Volkskrant
  

Prachtige mix [van] ironie en tederheid' (...) uiterst origineel
NRC Handelsblad
  

Yentl en de Boer zijn intelligent, stoer, gevoelig en zeer taalvaardig, de vaandeldragers van een nieuwe generatie vrouwelijke cabaretiers
Het Parool
  

Nieuw, vernieuwend en confronterend
Dagblad van het Noorden
  


Social Media


Credits

Regie: Dick van den Toorn
Coaching: Kevin Hassing en Tim Kamps
Tekst en muziek: Yentl Schieman en Christine de Boer
Licht en geluid: Floor van Dongen en Anouk van Sprundel
Decorontwerp: Carla Jansen Höfelt
Kostuums: Saskia van der Klei
Productieleider: Annelies Hendrikse
SEIZOEN 2016 - 2017

Kom Plot TAART Eeuwig Vlees Bonnie & Clyde #HELD Brainwash Draai het eens om Nieuw Geld One Night of Queen Gaat het nog door? Powervrouwen Van horen zeggen Pilp Fuction SOUTH AFRICAN ROAD TRIP - Celebrating Life Faith Slippers DE VERLEIDERS: door de bank genomen DE VERLEIDERS: slikken en stikken Cruijff & Pipo Watskeburt?! - de musical De snoepwinkel is gesloten


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING