SEIZOEN 2002 - 2003

Festen

DE PLOEG

FESTEN


Speelperiode: 19 december 2002 t/m 30 april 2003
Première: 11 januari 2003, Stadsschouwburg Utrecht


De Ploeg speelde in seizoen 2002-2003 Festen, naar het bijtende verhaal van de gelijknamige film van Thomas Vinterberg.

In Festen viert vader Klingelfeldt zijn zeventigste verjaardag met familie en vrienden. Aan alle gezelligheid komt abrupt een einde als oudste zoon Christian in een aantal confronterende speeches afschuwelijke familiegeheimen onthult.

Tegen de klippen op wordt geprobeerd door te feesten.
Maar uiteraard is de feestelijke bijeenkomst dan al lang ontaard in een zeer ongemakkelijke situatie.
Het zal niemand verbazen dat De Ploeg zich graag op deze materie stort. Het rotte gezin als hoeksteen van een krankzinnige samenleving stond in hun voorgaande programma's immers ook al centraal. Volgens velen is het een tamelijk onmogelijke opgave om het schrijnende drama te spelen als in de film al werd gedaan. Daar is De Ploeg het geheel mee eens.

Dit stuk spelen is vragen om problemen. Maar dat kan dan weer een groot voordeel zijn, want De Ploeg in het nauw maakt rare sprongen!

De Ploeg werd in Festen versterkt met acteurs Piet Römer, Saskia Temmink en Ria Marks.

Voor de regie tekende Willem van de Sande Bakhuyzen. Hij regisseerde eerder andere familiedrama’s, zoals "Oud Geld" en "Familie"

Bezoek de website van De Ploeg


Foto's


Credits

Spel: Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas, Titus Tiel Groenestege, Han Römer, Genio de Groot, Piet Römer, Saskia Temmink en Ria Marks Tekst: Thomas Vinterberg, Mogens Rukov Muziek: Joep van Deudekom Vertaling en bewerking: Peter Heerschop Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen Producent: Bos Theaterproducties Techniek: Jantje Geldof, Robert van Delft, Joost Verlinden Lichtontwerp: Geldof, Verhaart & Den Ottolander Decorontwerp: André Joosten, Rikie Gorissen Kostuumontwerp: Dorien de Jonge, Patricia Lim Grafisch ontwerp: Van Gog ontwerpers Fotografie: Joris van Bennekom


SEIZOEN 2002 - 2003

Festen


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING