SEIZOEN 2005 - 2006

Vendetta, Godvader deel IV

DE PLOEG

VENDETTA, GODVADER DEEL IV


BLOEDSTOLLEND MAFFIADRAMA MET NUHR & NAJIB AMHALI

Speelperiode: 27 oktober 2005 t/m 7 april 2006
Premire: 30 november 2005, Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht

De Ploeg gaat The Godfather doen. Op geheel eigen wijze, uiteraard. Dus met gasten. Naast de vaste kern van De Ploeg (Han Rmer, Genio de Groot, Titus Tiel Groenestege en NUHR) zien wij Najib Amhali als de slechterik. Marisa van Eyle is moeder aller moeders. Derde gast is een jonge diva: Lies Visschedijk.

De mannen van De Ploeg bouwen aan een oeuvre van familiedramas. Begonnen als de eigenzinnige en bloedschandalige Familie van der Ploeg kwam het collectief via de criminele zakkenrollersfamilie uit de Driestuiveropera vorig jaar met het verscheurde gezin van Festen. Die traditie moet niet alleen worden voortgezet, maar als het even kan worden overtroffen. Vandaar VENDETTA, over een maffiafamilie die eigenzinnig, schandalig, crimineel n verscheurd is.

De familie staat aan het hoofd van een syndicaat dat zijn vingers in alle mogelijke pappen heeft. Ze verdienen hun geld in een wereld van vleesbaronnen, vastgoedspeculanten en mensensmokkelaars. Concurrentie wordt goedschiks dan wel kwaadschiks uit de weg geruimd. Met een voorkeur voor kwaadschiks.

Het is een tijd dat er in menig lits-jumeaux een paardenhoofd wordt aangetroffen.

Vreemde krachten rijten de familie uiteen. Er ontstaan verschillende kampen. Een vreselijke vete is het gevolg. Niemand is zijn leven meer zeker. Aan het eind staat de familie met bebloede handen oog in oog met een verschrikkelijke waarheid.

Willem van de Sande Bakhuysen
Met onze vorige productie Festen drukte Willem zijn stempel op wat een spraakmakende voorstelling zou worden. Met Vendetta, De Godvader deel IV zouden we samen aan een nieuw theateravontuur beginnen. Tot ons verdriet is Willem eind september 2005 overleden. Het maken van de voorstelling hebben we geprobeerd intern op te lossen, met steun van Ko van de Bosch en Moniek Merkx.Bezoek de website van De Ploeg


Foto's

Audio

pietro calderone - familieman


Quotes

Razendsnelle reeks maffiagrappen.
Nrc Handelsblad
1 december 2005

Een uitgestrekte rechterarm met vooruitstekende wijs- en middelvinger en een echonde knal op de geluidsband meer is er niet nodig om een podium te bezaaien met lijken.
Nrc Handelsbla
1 december 2005

Het resultaat is, hoe dan ook, een filmisch gemonteerde, razendsnelle reeks korte scnes met een spervuur van grappen. En de quasi-achteloze speelstijl maakt dat zelfs de slapste grappen ("De Don heeft 't koud. Waar is de Don z'n dekbed?") aan de pret niets afdoen. Integendeel.
Nrc Handelsblad
1 december 2005

Een enkele knipoog naar de recente liquidaties in Amsterdam, een briljant nummertje verwarring over de bijnamen die in maffiakringen opgeld doen, en nog veel, veel meer. In een tempo dat in dit geval moordend mag worden genoemd.
Nrc Handelsblad
1 december 2005

Vendetta is snelle filmische parodie.
Parool
1 december 2005

Filmisch, cabaretesk en misschien wel kluchtig: dat was de bedoeling, en daarin is het gezelschap geslaagd
Parool
1 december 2005

Bij Vendetta treedt een grote cast aan, met als opvallendste naam Najib Amhali. Bij een grote afrekening doet hij in zijn eentje alle geluidseffecten: beatboxer Amhali produceert in razend tempo een arsenaal vuurwapens, een helikopter en voetstappen. Een perfect getimede scne, zoals de voorstelling er meer kent.
Parool
1 december 2005

Maar bovenal lof voor deze dwaze interpretatie. De recente afrekeningen in het criminele milieu komen op hilarische manier terug in de begrafenisscne, waarin de naam John Mieremet valt en Hells Angels de laatste eer komen bewijzen. En zo komt De Ploeg weer met het juiste toneelstuk op het juiste moment.
Parool
1 december 2005


Credits

Producent: Maatschap NUHR Tekst: De Ploeg Regieadviezen: Ko van de Bosch Eindmontage: Moniek Merkx Spel: Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas, Titus Tiel Groenestege, Genio de Groot, Han Rmer, Najib Amhali, Marisa van Eyle, Lies Visschedijk Muzikale leiding: Joep van Deudekom Decor: Andr Joosten Lichtontwerp: Geldof, Verhaart & Den Ottolander Kostuums: Dorien de Jonge en Patricia Lim Geluid: Fons Baltus Licht: Jantje Geldof Vervoer/decoropbouw: Sjoerd van Liempt Regie-assistentie: Niels Pieterse Uitvoerend producent: Eva Posthuma de Boer Met dank aan Suit Supply


SEIZOEN 2005 - 2006

Amadeus XL De GVR (de grote vriendelijke reus) Zere Benen Strak Alles wat telt One Night of Queen Requiem Flamenco Vendetta, Godvader deel IV Petits Crimes The End is Naai


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING