Hoe mooi alles-->


HOE MOOI ALLES


Kees Hulst en Esther Scheldwacht als Leo Vroman en zijn vrouw Tineke

Het boek Hoe mooi alles van Mirjam van Hengel is een onweerstaanbaar liefdesverhaal. De woorden zijn ontleend aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2013). In 2015 zou Leo Vroman 100 jaar geworden zijn. Geen mooiere hommage aan hem in dit Leo Vroman-jaar dan Hoe mooi alles op het toneel.

De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo vlucht net op tijd het land uit om in Indonesië in de Japanse kampen terecht te komen. Deze overleeft hij ternauwernood, vooral dankzij zijn onafgebroken liefde voor Tineke. Tineke, het meisje waarvan hij jarenlang niet wist of ze nog leefde, net zoals zij onwetend was over zijn lot. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. Ze leefden nog lang en gelukkig...Dat wil zeggen nog ruim 66 jaar samen, in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde.

In de toneelversie van Hoe mooi alles is dit dramatische en ontroerende verhaal in een schitterend lichte stijl beschreven. De poëzie van Leo Vroman komt natuurlijk ook aan bod, alsmede zijn tekentalent en zijn bijzondere werk als bioloog. Toneelbewerking en regie zijn in handen van Léon van der Sanden. De gedroomde rolbezetting bestaat uit Kees Hulst en Esther Scheldwacht.

Deze voorstelling wordt ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en Fonds Podiumkunsten.

Bezoek de website van Hoe mooi alles

TrailerRecensies / Quotes

Prachtig poëtisch en intiem drama over Leo Vroman en de liefde
NRC Handelsblad ★★★★
BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT
LONNEKE DORT
MAARTEN VAN DEN BERG
ANDRIES TUNRU