Foto via Abdelkader Benali

Bezoek de website van Abdelkader Benali

VOLG ABDELKADER BENALI OOK VIA:

     

ABDELKADER BENALI


Abdelkader schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2002 verscheen zijn tweede roman, De langverwachte, die werd onderscheiden met de Libris Literatuur Prijs 2003. Daarna bracht hij o.a. Laat het morgen mooi weer zijn, Wie kan het paradijs weerstaan en Feldman en ik uit. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Abdelkader vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef. Ook bracht hij het toneelstuk Jasser uit.

Abdelkader Benali schrijft behalve romans en toneel ook artikelen en recensies voor Trouw, NRC Handelsblad, The New York Times en de Neue Zurcher Zeitung. Abdekader Benali is een veelgevraagd spreker en commentator.

Samen met harpiste Lavinia Meijer maakte hij in 2017 de voorstelling Brief aan mijn dochter. Met deze voorstelling speelde hij in meer dan veertig theaters. Recensies waren lovend, het publiek ontroerd. Als romanschrijver beheers je de kunst van verhalen vertellen. Maar niet iedere schrijver kan én verhalen vertellen én deze zelf op een podium overbrengen aan het publiek. Albelkader Benali kan dat wél, hij is er zelfs heel erg goed in: begenadigd schrijver en performer ineen.CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING