Foto via Andries Tunru

Bezoek de website van Andries Tunru

VOLG ANDRIES TUNRU OOK VIA:

     

ANDRIES TUNRU


Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Andries studeerde af aan de Koningstheateracademie, dé cabaretopleiding van Nederland. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten. Andries ontving lovende recensies over zijn eerste avondvullende voorstelling Vlees, vis, wal en schip. Vanaf najaar 2021 is Tunru in het theater te zien met zijn nieuwste voorstelling In Theorie.

In 2020 deed Andries mee aan het winterseizoen van De Slimste Mens, waar hij als eerste deelnemer sinds dertien seizoenen zeven afleveringen op rij won. Hij werd uiteindelijk tweede, achter “Snollebollekes” Rob Kemps.

Andries vormt samen met Stefan Hendrikx een improvisatieduo, waarmee hij vanaf het najaar van 2022 te zien is met de voorstelling Beperkt Houdbaar.

ANDEREN OVER ANDRIES TUNRU

"Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ’t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers." – Friesch Dagblad

"Een theatraal sterke performer met een spatzuivere timing" - NRC Handelsblad

"Origineel in zijn grappen en zijn spel" - Juryrapport Cameretten

ON TOUR!
Andries is in theaterseizoen 22-23 te zien in zijn solovoorstelling In Theorie en met Stefan Hendrikx in Beperkt Houdbaar.
» Bekijk meer informatie en speeldata In Theorie
» Bekijk meer informatie en speeldata Beperkt Houdbaar

CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING