Laden . . .

Peter van Rooijen

Biografie

Peter van Rooijen (1983) is singer-songwriter en theatermaker. Hij studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. In 2012 won hij samen met Wilko Sterke de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Samen met toetsenist Anne Punt maakte Peter in de jaren daarna twee avondvullende cabaretvoorstellingen. “Wat doe ik hier?” in 2013 en “Nergens veilig” in 2015.

In 2018 kwam Peter met zijn eerste theaterconcert Liefde, dood & Zwaartekracht, samen met vijfkoppige band. Dit liedjesprogramma werd genomineerd voor de Poelifinario 2019 in de categorie Kleinkunst. In 2021 kwam het vervolgprogramma, Liefde, dood & Bob Ross. Het nummer Flikker op met je panache werd genomineerd voor de Annie M. G. Schmidtprijs 2021. In 2022 volgde een tweede nominatie, dit keer voor het lied Goddank uit de voorstelling BAAAAAAA van Circus Treurdier.

Peter is sinds 2008 als maker verbonden aan muziektheatergezelschap Circus Treurdier (o.a. bekend van TreurTeeVeee, VPRO) en is naast zijn werk in het theater werkzaam als stem-acteur en schrijver (voor o.a. Spijkers met Koppen, Klokhuis en De Boterhamshow.) Als acteur was hij te zien in o.a. TreurTeeVee, Toon, Klokhuis en Oh mijn hemel.Dit seizoen tourt hij met zijn band door het land met het nieuwe theaterconcert Liefde, dood & taart, de laatste in de Liefde/dood-trilogie, dat jubelende reacties ontving van pers en publiek.

Boek Peter van Rooijen

Wil je Peter van Rooijen boeken in jouw theater of voor een zakelijk event? Dat kan via onderstaande knop.

Meer over Peter van Rooijen

‘Na twee cabaretsolo’s heeft Peter van Rooijen met Liefde, dood & zwaartekracht zijn ideale vorm gevonden. Dit is een kleinkunstprogramma de luxe.’
Jury Poelifinario
‘Peter van Rooijen staat met zijn komische cabaretliedjes aan de top’
De Volkskrant over Liefde, dood en Taart
‘Één van de beste liedtekstschrijvers van het moment’
Theaterkrant over Liefde, dood en Taart
‘Meesleepend en indrukwekkend […] wonderlijke mengeling van geluk en ongemak’
NRC over Liefde, dood en Taart
‘Mooie spanningsboog in de avond, waarbij de nakende midlifecrises van de kleinkunstenaar het verbindende element vormt ‘
Trouw over Liefde, dood en Taart
Koop kaarten