SEIZOEN 2008 - 2009

Ben Hur

DE PLOEG

BEN HUR


Het beroemde verhaal nu in de Nederlandse theaters

Speelperiode: 16 oktober 2008 t/m 31 januari 2009
Première: 3 november 2008, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam


Na de grote successen van de Driestuiversopera, Festen en Vendetta vergrijpt De Ploeg zich aan de wortels van onze beschaving: de klassieke en bijbelse oudheid. BEN HUR, het beroemde verhaal van vriendschap, verraad, liefde en strijdwagens, verdient een plaats in de Nederlandse theatergeschiedenis. De Joodse patriciër BEN HUR is de held van een beroemde negentiende-eeuws roman, die werd bewerkt tot een zesduizend maal op drie continenten gespeeld toneelstuk en vier lange speelfilms, waarvan de beste uit 1959 elf Oscars won. Maar nog nooit stond Ben in de Nederlandse theaters!

Zij die gaan spelen groeten u: De Joden Peter Ben Heerschop, Joep Ben Deudekom en Viggo Ben Waas kijken al jaren over de grenzen heen van hun cabaret-sekte BEN NUHR. De Romeinen Titus Tiel Groenestege, Genius de Groot en Han Römein sloten zich bij de sekte aan en maakten De Ploeg compleet. De Christenen Sophie Maria van Winden, Beppie Maria Melissen en Erik Maria van Muiswinkel maken, 2008 jaar na de geboorte van hun sympathieke timmermanszoon, De Ploeg definitief onoverwinnelijk.

Wat krijgt het Volk toegeworpen, vanaf oktober 2008? Circus op z’n Romeins. Kostuumdrama. Religieus spektakel, voor één keer gegarandeerd Islam-vrij. Cabaret dat op zoek is naar achilleshielen en doorligplekken. De BEN HUR van De Ploeg wordt intelligent topamusement met muziek uit het jaar nul. Zeven halfnaakte mannen, twee melaatse vrouwen en een paard: ze komen spoedig... in een theater gevaarlijk dicht bij U.

Bezoek de website van De Ploeg

Video's


Foto's

Quotes

Uitbundige zalige Ben Hur-parodie
de Volkskrant
5 november 2008

De film uit 1959 (...) neemt op een aantal punten flinke loop met de historische werkelijkheid, maar De Ploeg doet er nog vijftien scheppen bovenop en zorgt zo voor een hilarisch spektakel.
de Volkskrant
5 november 2008

De hele voorstelling straalt puur plezier uit.
de Volkskrant
5 november 2008

Alles en iedereen gaat door de mangel in deze uitbundige, zalige parodie.
de Volkskrant
5 november 2008

Specialiteit blijft de woordgrap, op het breukvlak tussen zeer melig en buitengewoon geestig.
Algemeen Dagblad
5 november 2008

Ben Hur is keiharde kerstvoorstelling
GPD
4 november 2008

(...)een voorstelling die veel weg heeft van Monty Pythons legendarische Jezusfilm Life of Brian(....)
GPD
4 november 2008

Ploeg brengt toptheater van de lach
Parool
4 november 2008

Geheel in stijl met de Romeinen geeft De Ploeg het volk brood en spelen
Parool
4 november 2008

Deze Ben Hur is een aaneenrijging van succesnummers van de afzonderlijke spelers.
Parool
4 november 2008

Het knappe van regisseur Moniek Merkx is dat de voorstelling een enorm tempo heeft en nergens chaotisch wordt of in elkaar stort door al die verschillende invalshoeken.
Parool
4 november 2008

Alles is in orde. De Ploeg brengt theater van de lach zonder de beruchte slaande deuren.
Parool
4 november 2008

'Ben Hur': zelfs om slappe lol daverend lachen
NRC Handelsblad
4 november 2008

Negen spelers, kortom, in een spectacle coupé dat in razende vaart de bijbels bedoelde intrige vermengt met een hedendaags familieverhaal waarin verraad tussen vrienden eveneens een hoofdrol speelt.
NRC Handelsblad
4 november 2008

Luid en lawaaiig, in een medogenloos tempo en met een spervuur aan grappen, waarvan ook de allerslapste zo krachtdadig worden gedebiteerd dat er daverend om te lachen valt.
NRC Handelsblad
4 november 2008

(....)op het hoog-absudristische niveau van het filmepos Monty Python's Life of Brian.
NRC Handelsblad
4 november 2008

Het heeft de vorm van een toneelstuk, maar feitelijk is 'Ben Hur' een aangeklede cabaretvoorstelling met heel veel decor en nog meer cabaretiers.
Leeuwarder Courant
31 oktober 2008

Het knappe van 'Ben Hur' is dat al die individualisten zich ondergeschikt maken aan het grote geheel.
Leeuwarder Courant
31 oktober 2008


Credits

spel: Viggo Waas, Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Han Römer, Titus Tiel Groenestege, Genio de Groot, Erik van Muiswinkel, Sophie van Winden en Beppie Melissen. regie: Monic Merkx decor: André Joosten kostuums: Dorien de Jonge lichtontwerp: Geldof, Verhaart & Den Ottolander licht: Jantje Geldof geluid: Fons Baltus producent: Maatschap NUHR uitvoerend producent: Eva Posthuma de Boer productie-assistentie: Heleen Rol


SEIZOEN 2008 - 2009

Anne Het Godshuis African Kings One Night of Queen Achterlijker dan dwars Ik ben Nietzsche WORST Knielen op een bed violen Ben Hur Wie dan allemaal... Schateiland African Spirit Soul Brothers Tap Kids VERBRUID


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING