SEIZOEN 2008 - 2009

Anne

ANNE VAN VEEN

ANNE


Sprankelend debuut van pure theaterpersoonlijkheid

Speelperiode: 25 september 2008 t/m 9 april 2009
Reprise: 19 september t/m 28 november 2009
Première: 22 november 2008, Theater De Purmaryn, Purmerend


Anne van Veen trad vorig seizoen voor het eerst op in de Nederlandse theaters. Dit seizoen gaat zij officieel in première, bijgestaan door haar vaste pianist. Haar liedjesprogramma bevat zowel eigen als bestaand repertoire. Anne is nieuwsgierig en kijkt soms te lang en te ver waardoor ze datgene ziet wat ze nou net níet wou zien. Zij balanceert tussen schijn en werkelijkheid en zegt met heel veel niks en met niks heel veel. "Het is niet moeilijk te geloven dat wat Anne zingt, uit haar tenen komt" (De Gelderlander).

Bezoek de website van Anne van Veen


Foto's

Audio

Anne van Veen - Bij Mij


Quotes

Haar liedteksten zijn fris, haar observaties origineel.
Telegraaf
24 november 2008

Ze is allebehalve voorspelbaar. Soms zet ze plotseling een keel op of maakt ze een onverwachte, theatrale beweging en dat doet ze trefzeker en doordacht.
Telegraaf
24 november 2008

Talent heeft ze en met de meeste liedjes, begeleid door haar goede pianist, zit het wel snor.
Telegraaf
24 november 2008

Ze is de Anne van het liedje. Van 'de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren'. En dat doet ze.
Telegraaf
24 november 2008

..een klein geproduceerde theatershow, mooi en smaakvol omringd met licht, geluid en de toewijding van Jasper Slijderink, die als begeleider zijn ziel en alle zaligheden in de job gooit.
Dagblad van het Noorden
8 november 2008

In haar oogopslag en de parelende lach schuilt de triomf van 'de ijverige scholiere van vroeger die zo snel was afgeleid', maar er in is geslaagd de dingen op een rijtje te krijgen.
Dagblad van het Noorden
8 november 2008

In haar omgang met haar teksten en muziek is bij Anne van Veen alles doordacht, elke pas, elke stembuiging, elk bruggetje. Daarmee organiseert ze met opmerkelijk gemak aandacht en sympathie.
Dagblad van het Noorden
8 november 2008

Die komische knipoog in haar houding en de broosheid die intrigerend contrasteert met haar verpletterende zelfverzekerdheid staan voor een breed uitwaaierend spectrum van haar fantasie.
Dagblad van het Noorden
8 november 2008

'Het is niet moeilijk te geloven dat wat Anne zingt, uit haar tenen komt'
De Gelderlander
  


Credits

Tekst en zang: Anne van Veen Regie: Arjan Schoolderman Piano: Jasper Slijderink Productie-assistent: Siri Klein Robbenhaar Lichtontwerp: Jeroen de Boer Geluidontwerp: Dennis Slot Kleding: Regina Rorije Techniek: Leon van Wijk


SEIZOEN 2008 - 2009

Anne Het Godshuis African Kings One Night of Queen Achterlijker dan dwars Ik ben Nietzsche WORST Knielen op een bed violen Ben Hur Wie dan allemaal... Schateiland African Spirit Soul Brothers Tap Kids VERBRUID


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING