DE AVOND IS ONGEMAK


Het beklemmende verhaal van De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van (Marieke) Lucas Rijneveld, voor het eerst in het theater te zien met in de hoofdrollen de tweeling Jip & Imke Smit.   

Door de ogen van jongste zus Jas (Jip Smit) zien we dat een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon (Imke Smit). De ouders van Jas, volledig verlamd door hun verdriet, merken niet dat hun dochter langzaam ontspoort. Zwevend in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, neemt Jas je mee in haar hoofd. Daar ben je getuige van niet alleen haar worstelingen en schuldgevoelens, maar ook van ontroerende gesprekken met haar overleden broer. Fantasie en werkelijkheid verstrengeld met elkaar.

De avond is ongemak
is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. Elke zin is een klein kunstwerkje. De theaterbewerking wordt op prachtige wijze verwezenlijkt door schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers, twee van de meest talentvolle theatermakers van dit moment. Samen maken zij een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel.

De avond is ongemak is mede mogelijk gemaakt door:

                    

SPEELLIJST

Video'sSocial Media


Credits

Producent: Inge Bos
Regie: Nina Spijkers
Bewerking: Jibbe Willems
Met: Jip en Imke Smit, Aus Greidanus Jr., Xander van Vledder, Anne Lamsvelt en Paulien Foest
Scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck
Kostuumontwerp: Bernadette Corstens, Tessa Kemper
Lichtontwerp: Tim van 't Hof
Geluidsontwerp: George Dhauw
Mede mogelijk gemaakt door: Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten en Fonds 21SPEELLIJST


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING