SEIZOEN 2022 - 2023

JOOP EN MADS WITTERMANS

VADER EN ZOON, 20 JAAR LATER


Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans de voorstelling Vader en Zoon. Een bijzonder theaterproject onder regie van Matthijs Rümke (1954-2015), waarbij een aantal bevriende schrijvers werd gevraagd een tekst te schrijven rond het aloude thema van de gespannen relaties tussen ouders en kinderen.

En nu ligt er een nieuwe tekst. Joeri Vos, Marijke Schermer, Bodil de la Parra, Bouke Oldenhof, Jan Veldman en Rob de Graaf schreven fragmenten voor een voorstelling, onder regie van Liesbeth Coltof, waarin Mads en Joop opnieuw de degens kruisen, de messen slijpen, de ring betreden.

Want er is wel wat veranderd. Twintig jaar geleden weigerde de zoon te voldoen aan alles wat de maatschappij, dus ook zijn vader, van hem verlangde en bevond de vader zich in een midlifecrisis. Nu is de zoon conformistisch geworden en staat aan de vooravond van eenzelfde midlifecrisis.  En in de vader, die de dood als onvermijdelijke nieuwe vijand heeft, ontwaakt de anarchist. De rollen lijken omgedraaid. Of ligt het toch anders?

Hoe kijken vader en zoon terug op die tijd en hoe staan ze er nu voor? Vader en zoon, 20 jaar later is een herkenbare, geestige, ontroerende en pijnlijke theaterdialoog, een herijking van de grote en kleine dingen des levens. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, het blootleggen van jarenlange patronen, het elkaar durven los te laten, het theater en de droom.
Foto's

Quotes

Niets dan lof voor dit gelaagde toneelminiatuur
★★★★
Leeuwarder Courant
  

Er wordt (..) een verrukkelijk spel gespeeld met fictie en realiteit, met toneel en werkelijkheid
★★★★
Leeuwarder Courant
  

Er zit herkenbaarheid in de vader-zoon-verhouding
Theaterkrant
  

Dit zijn twee mannen die elkaar al zo'n halve eeuw in hun kielzog hebben
Theaterkrant
  

Onder het script voel je het sentiment
Theaterkrant
  


Credits

Spel: Joop Wittermans en Mads Wittermans
Tekst: Joeri Vos, Marijke Schermer, Bodil de la Parra, Bouke Oldenhof, Jan Veldman en Rob de Graaf
Regie: Liesbeth Coltof
Dramaturgie: Jan Veldman
Vormgeving: Guus van Geffen
Kostuums: Mathilde van der Hoop

Vader en zoon, 20 jaar later is een co-productie van Tryater en Theater Producties Wittermans. Tourneeplanning: Bos Theaterproducties.
SEIZOEN 2022 - 2023

Moeder en zoon Welkom bij mijn zielige jeugd Zelf weten Door de bank genomen: 10 jaar later Hendrik Groen - opgewekt naar de eindstreep in concert #LOS De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen Nederpop All Stars en Los Lane Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht En nu dan? Er gaat nog iets heel moois gebeuren Van Houdini tot Copperfield Hoop en Liefde Heart of Africa Good Hope (Londen) We hadden liefde, we hadden wapens Vader en zoon, 20 jaar later Jungleprinter


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING