NIEUW UTRECHTS TONEEL

FOS, DIE BOB BEDACHT, DIE DE WERELD BEDACHT


Voor iedereen die ergens óf nergens in gelooft

“Ik bedacht Bob in de tuin van ons vorige huis. Hij zat boven in de boom kastanjes te eten. Gepofte kastanjes met boter en suiker. Die plukte hij zo uit de boom, gepoft en al.” - Fos

Geloof jij in Messi of in Ronaldo? Hoe oud is Sinterklaas? Wie heeft de wereld gemaakt? Bestaan unicorns echt? Zijn mensen afstammelingen van apen? Als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje, hoe speel je dan samen?

Fos weet niet wie zijn moeder is. Zijn vader praat nooit over haar. Gelukkig heeft Fos Bob. Die is er altijd voor Fos. Als hij ergens mee zit, of als hij een vraag heeft. Bob weet alles. Bob kan alles. Bob heeft altijd een antwoord.

Drie weken geleden is Fos verhuisd. Zijn vader heeft een oude boerderij gekocht, die hij aan het opknappen is. Fos kan het erg goed vinden met zijn nieuwe buurmeisje Bibi. Ze worden vrienden. Bibi kan Bob niet zien, maar ze is hartstikke nieuwsgierig en zit boordevol vragen over hem. Als Bob plots verdwijnt, raakt Fos in paniek en weet het zeker: dat is de schuld van Bibi. Bob moet terugkomen! En Bibi moet weg.

Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht is een muzikale, speelse, spannende en filosofische voorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder over de vraag hoe je samen kan spelen als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje.Bezoek de website van Nieuw Utrechts Toneel

SPEELLIJST

De tournee van Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht is afgelopen.

Video's


Foto's

Quotes

Aanstekelijk verhaal vol naïviteit, humor en verbeelding, een zeer geslaagd (jeugd)regiedebuut van Joep Hendrikx.
de Volkskrant
  

Een groot deel van de charme van deze voorstelling komt van de spelers Yara Piekema en Emile Rogissart, die precies de juiste, onbekommerde toon aanslaan en daarmee jong en oud om hun vinger winden.
★★★★
de Volkskrant
  

Zo’n stuk, daar smacht je dus naar als je op een school zit met 20 verschillende landen van herkomst en evenzovele religies of politieke overtuigingen. Vooral ook omdat het nergens belerend is, maar wel je ogen opent voor verdraagzaamheid.
Cultuurpers
  

Intiem filosofisch jeugdtheater over samen en alleen zijn.
Theaterkrant
  


Social Media


Credits

Tekst: Floor Leene
Regie: Joep Hendrikx
Spel: Yara Piekema, Emile Rogissart
Decor en kostuum: Malou Palmboom
Audiovormgeving en audioproductie: Sebastiaan Bax
Campagnefoto: Jeannette Slütter
Scènefoto's: Bart Grietens
Met dank aan: VSB fonds, Lira Fonds, Stichting JANIVO, Fonds Podiumkunsten, Gemeente UtrechtSPEELLIJST

De tournee van Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht is afgelopen.


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING