SEIZOEN 2022 - 2023

URBAN MYTH

WE HADDEN LIEFDE, WE HADDEN WAPENS


Urban Myth presenteert:

Terug in het theater, Urban Myth’s veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in Amerika in de jaren 60, verrijkt met de rhythm & blues en soul uit die tijd. Naar de gelijknamige roman van Christine Otten.

  • Urban Myth neemt je mee terug in de tijd naar de jaren 60, naar het leven van Robert F. Williams, voorvechter van gelijke rechten voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.
  • We Hadden Liefde, We Hadden Wapens gaat over de strijd om het recht te zijn wie je bent ongeacht de consequenties, en over liefde, moed en de blues.
  • Internationaal befaamd modeontwerpster Marga Weimans ontwierp de kostuums en het decor voor de voorstelling.
  • Na een succesvol optreden in De Wereld Draait Door speelde de voorstelling de rest van de tournee voor uitverkochte zalen.

Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn?

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu?

Bezoek de website van Urban Myth

Video's


Foto's

Quotes

De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, lles swingt in deze voorstelling.
★★★★
Theaterkrant
  

Het swingt de pan uit en dat zorgt er mede voor dat We hadden liefde, we hadden wapens niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt.
De Telegraaf
  

Het verhaal over zwarte voorvechter Robert F. Williams krijgt snel vaart, de muziek is fraai en de spelers zijn op hun plek. Je wordt je bewust van het gevaar van uitlatingen die nu weer zo actueel klinken, dat ze je een rilling langs je ruggengraat bezorgen.
de Volkskrant
  


Credits

Cast: Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Nyncke Beekhuyzen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Leovegildo Vieira
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Script:
Jibbe Willems
Dramaturgie:
Robbert van Heuven
Kostuum- en Decorontwerp:
Danique van der Mik
Lichtontwerp:
Coen van der Hoeven
Muziek:
Jeroen van Olffen
SEIZOEN 2022 - 2023

Moeder en zoon Welkom bij mijn zielige jeugd Zelf weten Door de bank genomen: 10 jaar later Hendrik Groen - opgewekt naar de eindstreep in concert #LOS De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen Nederpop All Stars en Los Lane Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht En nu dan? Er gaat nog iets heel moois gebeuren Van Houdini tot Copperfield Hoop en Liefde Heart of Africa Good Hope (Londen) We hadden liefde, we hadden wapens Vader en zoon, 20 jaar later Jungleprinter


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING