SEIZOEN 2007 - 2008

Dolores

GOLDEN PALACE

DOLORES


Speelperiode 14 december 2007 t/m 29 maart 2008
Première: 21 december 2007, Toneelschuur, Haarlem


Hij beschermt haar ten koste van alles.
Zij mag geen haar gekrenkt worden.
Ze moet gelukkig opgroeien.


Een vader woont met zijn dochter in een houten huisje. Moeder is lang geleden vertrokken. Hij zorgt voor haar, zo goed hij kan. Maar zo langzamerhand begint die zorg obsessieve vormen aan te nemen.
Als tenslotte de Kinderbescherming zich er mee gaat bemoeien en dochterlief bovendien een geheime liefde voor de pizzabezorger opvat, slaan bij vader de stoppen door.

Dolores is een absurde, tragi-komische voorstelling, waarin een vader tot het uiterste gaat om zijn dochter te beschermen tegen de boze buitenwereld.

Eerder bracht Golden Palace de ontroerende voorstelling De Buikspreekster (Mimeprijs 2001), waarin een moeder haar zoon in de rol dwingt van een buikspreekpop. In Dolores wordt opnieuw een ouder-kind relatie onder het vergrootglas gelegd.
Golden Palace heeft naam gemaakt met spraakmakend theater waarin met weinig woorden veel wordt verteld. Artistiek leider Ingrid Kuijpers weet lichaamstaal, zang en live muziek op meeslepende wijze te vermengen tot voorstellingen die door de kritiek als hilarisch, wrang en absurd worden omschreven.

Bezoek de website van Golden Palace


Foto'sSEIZOEN 2007 - 2008

Anne In Concert Op reis met de Gouden Boekjes Ghoema Dolores De Gesluierde Monologen Sterk, zwart en zonder suiker IS.MAN WORST Knielen op een bed violen Altijd over Liefde Natuurlijke Selectie Wie dan allemaal... A Compás! Blessed Tango Fire Tap Kids VERBRUID


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING