MARCEL HENSEMA

ALLES IN DE HENS


OVER DE VOORSTELLING

Marcel Hensema (Hollands HoopPenoza) speelt Alles in de hens. Een autobiografische voorstelling over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. Een warme voorstelling vol mooie verhalen, herkenbare typetjes, humor en muziek van Edison-winnaar en bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Alles in de hens is een zeer persoonlijke voorstelling, over de midlife van Hensema zelf. Een conference, niet pretentieus, geen drama, maar hoopvol. Een nieuw genre is geboren: verhalend cabaret. Hensema maakt een lange wandeling om los te komen van het gepieker in zijn hoofd, zijn werk en zijn puberkinderen. Marcel speelt zijn vader, zijn vrouw, maar ook de goudeerlijke caissière van de plaatselijke Action en nog vele andere bijzondere figuren. De meest waardevolle inzichten krijgt hij uit onverwachte hoek… Alles in de hens is een luchtige tocht vol humor, met een spiritueel randje.

“Ik zet de spotlight op hele normale, dagelijkse dingen waar ik mee worstel of over nadenk. Die dingen of situaties til ik net even op uit de realiteit, waardoor het alledaagse bijzonder wordt.”

De geboren Groninger verwierf eerder succes met zijn theatertrilogie Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede. Nu gaat hij opnieuw het avontuur aan met regisseur Ola Mafaalani, oud-directeur van het NNT en veelgevraagd toneelregisseur die o.a. het succesvolle Borgen regisseerde en gevierd toneelschrijver Rik van den Bos, die het Charlotte Köhler Stipendium voor zijn eerste drie toneelteksten ontving. Met de toevoeging van de prachtige muziek van geroemd bandoneonspeler Carel Kraayenhof, bekend van ‘dé traan van Máxima’ en winnaar van de prestigieuze Edison-prijs, belooft Alles in de hens een warm bad te worden.Bezoek de website van Marcel Hensema

SPEELLIJST

De tournee van Alles in de Hens is afgelopen.


Foto's

Quotes

even luchtige als sympathieke ­theaterconference ★★★★
Trouw
  

Hensema maakt zijn publiek op bijna lieflijke wijze deelgenoot van zijn tocht ★★★
de Volkskrant
  

prachtig gespeelde voorstelling ★★★★
Dagblad van het Noorden
  

Bij Hensema wordt een schouwburg […] een huiskamer
Theaterkrant
  


Social Media


Credits

Spel en concept: Marcel Hensema
Tekst: Rik van den Bos
Regie: Ola Mafaalani
Muziek: Carel Kraayenhof
Techniek: Hendrik Walther

SPEELLIJST

De tournee van Alles in de Hens is afgelopen.


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING