SEIZOEN 2006 - 2007

Monty Python's Flying Circus

MONTY PYTHON'S FLYING CIRCUS


Humor met een bite!

Speelperiode: 16 februari 2007 t/m 16 juni 2007
Premire: donderdag 8 maart 2007, Leidse Schouwburg, Leiden


Wat zou het leven saai zijn zonder Monty Python. Begin zeventiger jaren was de comedy-show op de BBC te zien, nog steeds zijn de sketches talk of the town. De ijzersterke teksten hebben al die jaren niets aan kracht en scherpte ingeboet. Vijf komieken brachten humor met een hoofdletter H. Bijtend, melig en absurd. De lach was gegarandeerd. Hun kracht: ze den niet leuk, ze zjn leuk.

Vier Nederlandse acteurs vertalen de Monty Python-televisiesketches naar het theater. Natuurlijk geven zij er een geheel eigen draai aan, want het kopiren van de illustere grondleggers van de ontregelende humor heeft geen enkele zin.
Eerder was een op de televisiesketches gebaseerde theatershow in Parijs en Londen een daverend succes. Nu voor het eerst als toneel, Monty Pythons Flying Circus is een absurdistische voorstelling waarin we met zn allen verdwalen in een doorgedraaide wereld.

Een feest van herkenning of een allereerste kennismaking met de beste grappen van de wereld, het maakt allemaal niet uit. De grote vraag is: bent u er klaar voor om volledig gepythoniseerd te worden?
Hier is Monty Pythons Flying Circus!

Video's


Foto's

Audio

Mark Timmer in Met het oog op Morgen


Quotes

(...) een zeer geslaagde compilatie van aanstekelijke Monty Python-sketches geworden. (...) Monty is een vermakelijke komedie, die prima wordt gespeeld. Voor liefhebbers van absurde humor is het dan ook zeker een aanrader.
www.8weekly.nl
15 maart 2007

(...) dat het een prestatie van formaat genoemd mag worden dat de theaterbewerking van een aantal klassieke sketches bijzonder goed uitpakt. Barbara van Kootens vertaling van de Engelse teksten loopt soepel en de regie is in al zijn soberheid bijzonder effectief. En laten we niet vergeten dat er veel, heel veel te lachen valt.
www.sentimento.nl
12 maart 2007

Monty Python geerd op het toneel (...) de ongekende kwaliteit van de sketches, de sterke vertaling/bewerking van Barbara van Kooten en het komische talent van de vier acteurs leveren een geweldige avond op. (...) deze Nederlandse versie is een origineel monumentje voor het absurdisme.
Volkskrant
12 maart 2007

Geslaagde Monty Python op het toneel (...) De sketches volgen elkaar in hoog tempo op en als de lach van de vorige nog niet is uitgestorven, sleuren de acteurs je alweer mee de volgende grap in. (...) Dit Vliegende Circus is ambachtelijk, komisch toneel. Komt dat zien.
de Telegraaf
12 maart 2007

Absurde toneelversie Monty Python zorgt voor gulle lach (...) De in-en-in Britse grappen werken in onze taal uitstekend, mede danzij de vertaling van Barbara van Kooten (...) Typisch Python. (...) Wat kan absurde humor toch heerlijk zijn.
Trouw
10 maart 2007

Gesteund door een lenige vertaling van Barbara van Kooten ontdoet dit kwartet de Monty Python-humor van alle poespas (...) De scnes lopen zo soepel in elkaar over dat het lijkt alsof Monty Python altijd al n avondvullend absurdistisch toneelstuk is geweest. (...) Wat ooit heeft verrast en ontregeld, getuigt nu vooral van gedegen vakmanschap.
Algemeen Dagblad
10 maart 2007

Monty Python werkt ook op het toneel (...) Het tempo van de voorstelling ligt hoog, de dialogen zijn flitsend, de sketches zijn goed gekozen. De combinatie van gekte en ambtenarij, van gestoorde en gewone mannetjes, van macht en onzekerheid werkte weer als vanouds. (...) Het blijft briljant.
Leidsch Dagblad
9 maart 2007

De bekende gezichten waren er natuurlijk niet, maar het gevoel was er wel. En ik had heel wat vaker gelachen dan me bij de gemiddelde cabaretvoorstelling overkomt. Vervolgens kun je je afvragen of dat komt door het briljante materiaal van de Pythons (ja natuurlijk), of door de klasse van acteurs en regie (ook).
Leidsch Dagblad
9 maart 2007

Monty Python in een kafkaske hel van bureaucratie (...) zeer Pytonesk
NRC Handelsblad
9 maart 2007


Credits

Spel: Arnoud Bos, Eva Van der Gucht, Finn Poncin, Jeroen Spitzenberger Tekst: John Cleese, Eric Idle, Graham Chapman, Terry Gilliam, Michael Palin, Terry Jones Vertaling: Barbara van Kooten Regie + toneelbeeld: Mark Timmer Assistent regie : Alexander de Bruijn Schilderijen : Jeroen Henneman Projectie: Peter Claassen Decorbouw: Oscar Meulenkamp Kostuums: PAKkend Techniek + licht: Ruud Leenhoven Assistent techniek: Joris Palmboom Company assistent: Kristiaan Salari Fotografie: Joris van Bennekom Grafisch ontwerp: Geert Gratama Drukwerk: Drukwerkfabriek Casting: Kemna Casting / Marc van Bree Met dank aan: Jos Verhaak, Karen van Holst Pellekaan, Nederlandse Rode Kruis district Amsterdam, ro theater, Zaantheater De maatpakken van deze productie worden geleverd door PAKkend. Voor jouw pak op maat. Info: www.pakkend.nl


SEIZOEN 2006 - 2007

Het Goede Lichaam Varkensvrouw De Gesluierde Monologen Ali Baba de musical Kauwgom Kamikaze Heksen Juliana Altijd over liefde Monty Python's Flying Circus Natuurlijke Selectie Voices from Heaven Tap Kids


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING