Hendrik Groen - Zolang er leven is

HENDRIK GROEN - ZOLANG ER LEVEN ISDe tournee van deze voorstelling is afgelopen. Vanwege de corona-pandemie zijn de voorstellingen vanaf 12 maart geannuleerd. Momenteel wordt onderzocht of en wanneer die voorstellingen ingehaald kunnen worden.

Heb je een ticket gekocht voor een van deze voorstellingen? Bezoek de website van het desbetreffende theater voor meer informatie. Het theater heeft contact met je opgenomen of neemt nog contact met je op over je ticket. In verband met de uitzonderlijke situatie kan het even duren voor je iets hoort. We willen je vragen niet zelf (telefonisch) contact op te nemen met het theater. Mocht je de culturele sector willen helpen, dan willen we je vragen om nu nog niet je geld terug te vragen. We verwijzen je graag door naar het nieuwsbericht over 'Bewaar je ticket, geniet later'.


Voor alle fans is hier de nagelnieuwe Hendrik Groen - Zolang er leven is, met nieuwe belevenissen van Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis. Een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. Humor en ontroering voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. De cast bestaat uit nagenoeg dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling – met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: Pogingen iets van het leven te maken was avond na avond uitverkocht.

Hendrik Groen over de voorstelling Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken:
“Heerlijke avond uit. Goed gedaan jongelui. 😂” - Hendrik Groen

De pers over Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken:
“Verbeeldingsrijke voorstelling met aandoenlijke bejaarden” **** - Trouw
“Hoofdrolspeler Schneider (…) weet prachtig ouderdom te suggereren, zonder die nadrukkelijk te spelen. Dat is knap.” *** - Theaterkrant
“Een mooie mix van luim en ernst, ontroering en ontspanning.” - Noord-Hollands Dagblad
“Rebelse oudjes op bühne” - Telegraaf

TrailerFoto's

Video

DEELNEMENDE KOREN

De cast wordt bij elke voorstelling bijgestaan door een ouderenkoor uit de regio. In de speellijst is bij alle voorstellingen te zien welk koor te zien zal zijn. Het koor heeft de nummers zelf ingestudeerd met hun eigen dirigent en heeft op de avond zelf voorafgaand aan de voorstelling nog een laatste repetitie. De koren bestaan uit ongeveer 15 personen van boven de 65 jaar.

Vragen?
Stuur een e-mail naar hendrikgroen@bostheaterproducties.nl.

Credits

Gebaseerd op Zolang er leven is - Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar van Hendrik Groen © 2016 Hendrik Groen en Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam

Producent: Bos Theaterproducties
Regie: Gijs de Lange
Bewerking: Léon van der Sanden
Met: Beau Schneider, Mike Weerts, Britte Lagcher, Rufus Hegeman, Anne-Marie Jung/Cynthia Abma* en Diewertje Dir.
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Marc Heinz & Wilfred Loopstra
Kostuumontwerp: Maya Schröder
Muziek: Danny Weijermans
Video: Theunis Zijlstra
Posterbeeld: Victor Meijer

* Anne-Marie Jung en Cynthia Abma zullen de rol van directrice afwisselen.

geen speellijst bekend.

CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING