De Aanslag

DE AANSLAGVanwege de corona-pandemie zijn de voorstellingen vanaf 12 maart t/m 31 mei geannuleerd. Momenteel wordt onderzocht of en wanneer die voorstellingen ingehaald kunnen worden.

Heb je een ticket gekocht voor een van deze voorstellingen? Bezoek de website van het desbetreffende theater voor meer informatie. Het theater heeft contact met je opgenomen of neemt nog contact met je op over je ticket. In verband met de uitzonderlijke situatie kan het even duren voor je iets hoort. We willen je vragen niet zelf (telefonisch) contact op te nemen met het theater. Mocht je de culturele sector willen helpen, dan willen we je vragen om nu nog niet je geld terug te vragen. We verwijzen je graag door naar het nieuwsbericht over 'Bewaar je ticket, geniet later'.

Of de voorstellingen in juni door gaan wordt momenteel onderzocht.Naar de klassieker van Harry Mulisch

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is te zien in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Victor Löw, Henriëtte Tol, Peter Bolhuis, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk vormen samen de cast. Ursul de Geer regisseert. Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal nog altijd actueel is en niets aan zeggingskracht verloren heeft.

De Aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend” (regisseur Ursul de Geer)Video

Credits

Gebaseerd op de roman De aanslag van Harry Mulisch uitgegeven door De Bezige Bij

Producent:
Bos Theaterproducties
Regie: Ursul de Geer
Met: Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk
Bewerking: Léon van der Sanden
Decorontwerp: Herbert Janse
Lichtontwerp: Uri Rapaport en Bart van den Heuvel
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge

SPEELLIJST

27-5-2020  20:00 uur GEANNULEERD
Schaffelaartheater,  BARNEVELD

28-5-2020  20:15 uur GEANNULEERD
Munttheater Weert,  WEERT

29-5-2020  20:15 uur GEANNULEERD
Stadstheater Arnhem,  ARNHEM

30-5-2020  20:00 uur GEANNULEERD
Theater aan de Parade,  DEN BOSCH

2-6-2020  20:00 uur KOOP KAARTEN
oude Luxor Theater,  ROTTERDAM

3-6-2020  20:15 uur KOOP KAARTEN
Cool Kunst en Cultuur,  HEERHUGOWAARD

4-6-2020  20:15 uur KOOP KAARTEN
Stadsschouwburg Velsen,  IJMUIDEN


Wijzigingen voorbehouden


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING