De Laatste Dichters

URBAN MYTH

DE LAATSTE DICHTERSDe tournee van deze voorstelling is afgelopen. Vanwege de corona-pandemie zijn de voorstellingen vanaf 12 maart geannuleerd. Momenteel wordt onderzocht of en wanneer die voorstellingen ingehaald kunnen worden.

Heb je een ticket gekocht voor een van deze voorstellingen? Bezoek de website van het desbetreffende theater voor meer informatie. Het theater heeft contact met je opgenomen of neemt nog contact met je op over je ticket. In verband met de uitzonderlijke situatie kan het even duren voor je iets hoort. We willen je vragen niet zelf (telefonisch) contact op te nemen met het theater. Mocht je de culturele sector willen helpen, dan willen we je vragen om nu nog niet je geld terug te vragen. We verwijzen je graag door naar het nieuwsbericht over 'Bewaar je ticket, geniet later'.


Van de makers van Martin Luther King (winnaar Zilveren Krekel 2019) en Celia!

De Laatste Dichters van Urban Myth, is een opwindende theaterervaring. Over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek. Over De Laatste Dichters, drie mannen die zich eind jaren 60 in Amerika emanciperen via poëzie en muziek. Met hun woorden als wapen bestrijden ze een generaties-oud zelfbeeld van Afro-Amerikanen. Dit is de geboorte van rap en de inspiratie voor vele generaties rappers.


Met het gelijknamige boek van Christine Otten over deze dichters, losjes in de ene hand en eigen actuele verhalen en nieuw materiaal in de andere, onderzoekt Urban Myth wat vijftig jaar zwarte emancipatie ons opleverde. Niet alleen in Amerika, maar ook hier in Nederland.


Geïnspireerd door de soundtrack van Laatste Dichters onderzoeken Birgit Schuurman, Tarikh Janssen, Cees Geel, Uriah Havertong en muzikante Pink Oculus wat de boodschap van de Laatste Dichters nu nog betekent. Niet alleen in de huidige maatschappij, maar ook voor zichzelf en geven zichzelf daarbij volkomen bloot. Met De Laatste Dichters brengen regisseur Jörgen Tjon A Fong en de cast geen biografie of ode aan, maar werpen een kritische blik op het verleden, het heden en zichzelf waarbij niemand gespaard blijft. Persoonlijk, scherp, spannend en actueel.


Dit is de tweede muzikale voorstelling van Urban Myth waarbij een boek van Christine Otten als inspiratie dient. In de veel geprezen grote zaal voorstelling ‘We hadden Liefde, we hadden wapens’ uit 2017 stonden de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en rhythm & blues en soul uit de jaren 60 centraal. Beide voorstellingen verkennen de overeenkomsten en verschillen tussen de geschiedenis en het huidige debat over de cultureel diverse maatschappij in Nederland.Bezoek de website van Urban Myth

TrailerFoto's


Social Media


Credits

Regie en script: Jörgen Tjon A Fong
Geïnspireerd op het boek De Laatste Dichters van Christine Otten

Cast: Cees Geel, Tarikh Janssen, Birgit Schuurman, Uriah Havertong.
Muziek: Pink Oculus en Rijnmar de Goede
Decorontwerp: Elian Smits
Lichtontwerp: Vincent Romijn
Geluidsontwerp: Jelle van Setten
Kostuumontwerp: Jantine Kraaijeveld
Vormgeving: Wouter Koster
Fotografie: Anne van Zantwijk (Tarikh Janssen en Cees Geel), Charlotte Apituley (Birgit Schuurman), Jesaja Hizkia (Uriah Havertong), Jaël Wattimury (Pink Oculus)

Producent: Urban Myth
Coproducent: Internationaal Theater Amsterdamgeen speellijst bekend.

CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING