MOERSTAAL

DE MEISJES MET DE WIJSJES

MOERSTAALVanwege de corona-pandemie zijn de voorstellingen vanaf 12 maart t/m 31 mei geannuleerd. Momenteel wordt onderzocht of en wanneer die voorstellingen ingehaald kunnen worden.

Heb je een ticket gekocht voor een van deze voorstellingen? Bezoek de website van het desbetreffende theater voor meer informatie. Het theater heeft contact met je opgenomen of neemt nog contact met je op over je ticket. In verband met de uitzonderlijke situatie kan het even duren voor je iets hoort. We willen je vragen niet zelf (telefonisch) contact op te nemen met het theater. Mocht je de culturele sector willen helpen, dan willen we je vragen om nu nog niet je geld terug te vragen. We verwijzen je graag door naar het nieuwsbericht over 'Bewaar je ticket, geniet later'.

Of de voorstelling in juli door gaat wordt momenteel onderzocht.Met hun eerste theatervoorstelling TEGELTJESWIJSHEID veroverden de Meisjes met de Wijsjes het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling MOERSTAAL liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen en de liedjes zijn nog brutaler. Wie denkt hun repertoire nu wel te kennen wordt enorm verrast.

Nederland. Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar waar ook het meest wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom en waar Zwarte Piet moet blijven. Het land waar burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag in het verkeer, op de sportvelden of in de supermarkt moeten worden bestreden met hashtags. Zijn wij zo direct als men beweert of zijn we gewoon lomp? Zijn wij nou échte praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken? De Meisjes willen wel even praten. In hun eigen muzikale taal, onze moerstaal... Laat je door de Meisjes met de Wijsjes omverblazen om met een zonnige lach de zaal te verlaten.

Bezoek de website van De Meisjes met de Wijsjes

TrailerQuotes

De voorstelling is een sprankelend, fris en krachtig geheel, met Nederlandse liedjes in een geheel nieuw modern jasje. ... Ze blazen je gewoon omver, met hun kennis van de taal. Weten je te ontroeren, maar weten ook op onnavolgbare wijze je aan lachen te maken.
I Love Theater ♥♥♥♥♥
  

De klanken die uit deze gouden keeltjes komen passen bij elkaar als een op maat gemaakt kostuum. ... Met 'Moerstaal' brengen De Meisjes met Wijsjes een uniek concept naar het theater. ... De liedjes worden onderbroken door sketches waar op komische wijze met de Nederlandse taal gespeeld wordt.
Theaterparadijs ★★★★
  

Prachtig is de uitvoer van 'Omarm' (origineel van Bløf) waarbij de Meisjes tolken in gebarentaal.
Musicalsites
  

Ze staan bekend om hun unieke vierstemmige sound en nu bewijzen ze weer dat ze hier toch wel de beste van Nederland mee zijn.
I Love Theater ♥♥♥♥♥
  


Credits

Zang: Arianne Abbestee, Fardoe Swaanswijk, Simone Breukink en Tessa Jimmink
Muzikant: Martijn Bos

SPEELLIJST

10-7-2020  20:30 uur KOOP KAARTEN
Zomer op het Plein,  ALKMAAR


Wijzigingen voorbehouden


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING