SEIZOEN 2006 - 2007

Het Goede Lichaam

HET GOEDE LICHAAM


De langverwachte opvolger van De Vagina Monologen

Speelperiode: 2 november 2006 t/m 1 april 2007
Première: november 2006, De Kleine Komedie, Amsterdam


Hier is de langverwachte opvolger van de theaterhit De Vagina Monologen! Schrijfster Eve Ensler bekommert zich nu niet specifiek om de vagina, maar om de rest van het vrouwenlichaam (geïnspireerd door haar eigen vetrolletjes). Overal ter wereld voelen vrouwen de noodzaak íets aan hun lichaam te veranderen. Nooit is het goed, altijd moet het beter, strakker, jonger of in ieder geval anders. Wat doen en laten zij daar allemaal voor – gedwongen of vrijwillig?

We komen erachter door aanwezig te zijn bij een typische vrouwenavond: drie vriendinnen die elkaar thuis opzoeken om eens lekker bij te kletsen over van alles en nog wat. De laatste trends, werkperikelen, mislukte seks…maar bovenal gaat het over het lichaam, dat eeuwige lichaam. Net als bij De Vagina Monologen het geval was, baseerde Ensler haar script op een reeks van interviews met vrouwen van over de hele wereld.

Wimie Wilhelm is elke avond het vaste gezicht. Verder wordt het stuk gespeeld door een wisselende cast van een twintigtal actrices. Elke avond zal het een verrassing zijn welke twee actrices naast Wimie Wilhelm op het podium zullen staan.

Het goede lichaam (The Good Body) in de Amerikaanse pers:
'Gepassioneerd, grappig, open, ontluisterend, ja zelfs choquerend' (San Francisco Cronicle)
'Zeer boeiend en hilarisch' (Oakland Tribune)
'Eve Ensler is een briljant schrijver' (KGO-AM, San Francisco)


Foto's


Credits

Tekst: Eve Ensler Vertaling: Barbara van Kooten Regie: Peter Heerschop Muziek: Joep van Deudekom Spel: Wimie Wilhelm en een wisselende cast bestaande uit Bettina Berger, Nettie Blanken, Annick Boer, Tara Elders, Rian Gerritsen, Trudy de Jong, Lotje van Lunteren, Nazmiye Oral, Bodil de la Parra, Margot Ros, Mirjam Stolwijk, Lies Visschedijk, Dominique van Vliet, Lucretia van der Vloot, Elsje de Wijn, Margje Wittermans e.a.


SEIZOEN 2006 - 2007

Het Goede Lichaam Varkensvrouw De Gesluierde Monologen Ali Baba de musical Kauwgom Kamikaze Heksen Juliana Altijd over liefde Monty Python's Flying Circus Natuurlijke Selectie Voices from Heaven Tap Kids


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING