SEIZOEN 2006 - 2007

Heksen

HEKSEN


Dit is geen sprookje, dit zijn chte heksen!

Speelperiode: 13 oktober 2006 t/m 1 april 2007
Premire: 2 november 2006
Stadsschouwburg Velsen, IJmuiden

Na het grote succes van De GVR, is hier, voor de hele familie, Heksen. Het is op en top Roald Dahl: geen kinderachtige prietpraat, maar een bloedstollend verhaal, met talloze grappige, onvoorspelbare en ontroerende momenten.

Heksen vertelt over het weesjongetje Boy dat opgroeit bij zijn oma. Ze belanden in een vreselijk duf dorpje. Maar juist in het hotel waar Boy en oma logeren, blijkt het bepaald niet saai te zijn: echte heksen houden er geregeld hun vergaderingen! Het zijn hele gemene heksen, met een hartgrondige hekel aan kinderen. De Opperheks heeft zelfs het walgelijke plan om alle kinderen van de wereld in muizen te veranderen. Boy is een van de eerste slachtoffers. Maar dapper als ie is, gaat hij - als muis, en met veel hulp van zijn oma de strijd met al die enge vrouwen aan.

Ben je net zo stoer als Boy en durf je het aan om deze spannende voorstelling te bezoeken? Koop dan snel een kaartje!Video's


Foto's

Quotes

Heksen trouw aan Roald Dahl
De Telegraaf
6 november 2006

creativiteit, speelsheid en transparantie blijken de toverwoorden
De Telegraaf
6 november 2006

Met een beetje fantasie zou je je zo kunnen voorstellen dat Roald Dahl vanaf een wolkje tevreden neerkijkt op deze productie. Zijn Geesteskindje komt volledig getrouw op het toneel tot leven en daarmee is Heksen een sprookjesachtige, fantasierijke voorstelling voor de hele familie.
De Telegraaf
6 november 2006

de cast van de Nederlandse Heksen slaagt met vlag en wimpel: hun interpretatie van dit roemruchte boek van meesterverteller Roald Dahl sprankelt en bruist en doet geen moment terugverlangen naar de verfilming.
Noord Hollands Dagblad
3 november 2006

Ook Fabian Jansen, als onder meer het moddervette, door en door verwende jongetje Bruno, zet een ventje neer waar Roald Dahl vast en zeker met instemming naar gekeken zou hebben.
Noord Hollands Dagblad
3 november 2006

Speciaal voor de toneelversie heeft Han Rmer het verhaal van Dahl opnieuw vertaald. Hij maakte er een goed bekkende tekst van, vol kleine woordspelingen en grapjes, maar qua toon trouw aan de stijl van Dahl zelf.
Noord Hollands Dagblad
3 november 2006

Lekker griezelen met stripachtige Heksen
Noord Hollands Dagblad
3 november 2006


Credits

tekst Roald Dahl toneelbewerking David Wood regie Lidwien Roothaan vertaling Han Rmer met Mijs Heesen: heks met slang, moeder Jenkins, heks, koksmaat Rogier in 't Hout: Boy Fabian Jansen: Bruno, kikker, kok, heks Debbie Korper: opperheks Saskia Rinsma: vader Jenkins, serveerster, heks Hans Somers: advocaat, dokter, schipper, portier/ober, heks Chiara Tissen: oma, heks decorontwerp Edwin Kolpa lichtontwerp Geldof, Verhaart & Den Ottolander kostuums Arno Bremers muziek Raymund van Santen casting Kemna Casting / Marc van Bree


SEIZOEN 2006 - 2007

Het Goede Lichaam Varkensvrouw De Gesluierde Monologen Ali Baba de musical Kauwgom Kamikaze Heksen Juliana Altijd over liefde Monty Python's Flying Circus Natuurlijke Selectie Voices from Heaven Tap Kids


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING