SEIZOEN 2017 - 2018

Selma Ann Louis

SELMA ANN LOUIS


De roadmovie-musical met Plien & Bianca en Arjan Ederveen

Zowel Plien & Bianca als Arjan Ederveen behoeven eigenlijk geen verdere introductie. Alle drie staan al jaren garant voor droogkomische en kwalitatieve producties in volle theaterzalen en op televisie. Nu zijn ze voor het eerst samen te zien in de nieuwe voorstelling van theatermaker Pieter Kramer: de roadmovie-musical Selma Ann Louis.

Als de jeugdvrienden Selma, Annegien en Louis elkaar na lange tijd weer terugzien, besluiten ze de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel vertrokken zijn, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten. Tijdens de roadtrip die volgt worden ze pijnlijk geconfronteerd met hun nooit ingeloste dromen. Ze besluiten hun ketenen los te gooien en alsnog hun dromen achterna te reizen.

Selma Ann Louis
 is een komische en muzikale voorstelling; inclusief zang en dans, bloedstollende achtervolgingsscènes, dubbelrollen en haastverkledingen.

Dezelfde makers als In de ban van Broadway
Als vakman met een kinderlijke verwondering, is Kramer de ongekroonde koning van de allround familievoorstelling. Altijd vol visueel spektakel en intelligente humor voor jong & oud. Hij werkte al veelvuldig en succesvol samen met Ederveen (o.a. Theo & Thea, 30 Minuten en meerdere voorstellingen van het Ro Theater); en regisseerde Bianca in In de ban van Broadway. Deze met vier Musical Awards bekroonde theaterproductie werd geschreven door Nathan Vecht (o.a. KunsthartGidsland, Don Juan en Post), die ook verantwoordelijk is voor het script van Selma Ann Louis. Overige rollen worden vertolkt door o.a. door Bas Hoeflaak, Rosa Veltman, Janna Adank en Mark Lindeman. De muziek ligt in de capabele handen van de gebroeders Groenteman.

Selma Ann Louis is een coproductie van:
Stichting TheaterAlliantie en Bos Theaterproducties


Video's


Foto's

Quotes

Heerlijk spektakelstuk ★★★★★
AD
7 mei 2018

Vrolijk theaterfeestje ★★★★
NRC
7 mei 2018

Alles is perfect ★★★★★
Scènes
7 mei 2018

Hilarische roadtrip ★★★★
De Telegraaf
8 mei 2017


Credits

Cast:
Bianca Krijgsman
Plien van Bennekom
Arjan Ederveen
Bas Hoeflaak
Anne Prakke
Janna Adank
Rosa Veltman
Mark Lindeman
Joshua Albano

Regie: Pieter Kramer
Tekst: Nathan Vecht
Muziek en liedteksten: Jan en Keez Groenteman
Choreografie: Daan Wijnands
Decor: Thomas Rupert
Kostuums: Monica Petit en Maartje Wevers
Ontwerp kap en grime: Leendert van Nimwegen
Licht: Marc Heinz
Dramaturgie: Judith Wendel


SEIZOEN 2017 - 2018

Selma Ann Louis The Play That Goes Wrong DE VERLEIDERS: stem kwijt DE VERLEIDERS: het festival Patrias Nieuwe familie Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken SOUTH AFRICAN ROAD TRIP - Celebrating Life Vele hemels boven de zevende Echte Liefde Brief aan mijn dochter As the world Tsjechov De Reuzenperzik OOIT Kom Plot Ik ben mijn lied #HELD Nederpop All Stars Alle 30 NUHR In concert Magie Alleen pinguins zijn zwart-wit Vlees, vis, wal en schip


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING