SEIZOEN 2017 - 2018

Brief aan mijn dochter

ABDELKADER BENALI & LAVINIA MEIJER

BRIEF AAN MIJN DOCHTER


Literatuur en muziek komen samen in een ontroerend verhaal over afkomst en identiteit

Auteur Abdelkader Benali en harpiste Lavinia Meijer gaan samen het theater in. In Brief aan mijn dochter, gebaseerd op Benali’s gelijknamige autobiografische roman, brengen zij literatuur en muziek samen. Benali schrijft zijn dochter een brief en probeert zo de wereld waarin zij geboren zal worden te duiden. Harpiste Lavinia Meijer vult hem muzikaal aan én vertelt haar eigen, bijzondere verhaal over adoptie en de zoektocht naar muzikale en menselijke erkenning.

In deze unieke samenwerking komen verschillende werelden samen. De hoofdpersonen reizen door de tijd en ruimte, van Tanger, Marokko, naar Seoul, Zuid-Korea, om hun ontroerende verhaal over afkomst en identiteit te vertellen. De reis omspant generaties en culturen. De worsteling om je te verzoenen met je afkomst levert uiteindelijk een spannende muzikale en literaire confrontatie op waarin beide kunstenaars volledig zichzelf geven.

Veelzijdig muzikante Meijer vond in succesauteur Benali een gelijkgestemde in hun kijk op geboorte en opgroeien. Door hun fascinerende samenspel ontstaat er een nieuwe theatervorm die prikkelt, beweegt en ontroert. Een unieke voorstelling over leven krijgen en leven geven.

Over Abdelkader Benali en Lavinia Meijer
Naast Brief aan mijn dochter heeft Abdelkader Benali meerdere boeken op zijn naam staan. Hij schreef en won prijzen voor o.a. De Langverwachte en De stem van mijn moeder. In de zomer van 2016 was hij ook te zien in zijn reis- en kookprogramma Chez Benali. Lavinia Meijer speelde in de meest prestigieuze concertzalen ter wereld en ontving vele prijzen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs en een Edison. Met dit programma maakt zij haar debuut als componist.

Video's


Quotes

Benali en Meijer zijn geboren vertellers, in woord en in muziek.

het ijzersterke en sensitieve spel van Meije
Eindhovens Dagblad
13 oktober 2017

Expressief, vriendelijk, integer en oprecht werd de luisteraar in de twee levens gezogen.

Een avond om stil van te worden.
Eindhovens Dagblad
13 oktober 2017

Hun zoektocht naar identiteit is bijzonder actueel

Benali’s sterke podium présence

Evocatieve muziek van Meijer en Saris
Theaterkrant
3 oktober 2017

Christiaan Saris (…) een ware klanktovenaar, die het betoog van Benali en Meijer treffend muzikaal illustreert.

Zij speelt fantastisch harp
Theaterkrant
3 oktober 2017


Credits

Tekst: Abdelkader Benali
Compositie: Lavinia Meijer
Regie: Espen Hjort
Dramaturgie: Vera Hoogstad
Met: Abdelkader Benali, Lavinia Meijer en Christiaan Saris


SEIZOEN 2017 - 2018

Selma Ann Louis The Play That Goes Wrong DE VERLEIDERS: stem kwijt DE VERLEIDERS: het festival Patrias Nieuwe familie Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken SOUTH AFRICAN ROAD TRIP - Celebrating Life Vele hemels boven de zevende Echte Liefde Brief aan mijn dochter As the world Tsjechov De Reuzenperzik OOIT Kom Plot Ik ben mijn lied #HELD Nederpop All Stars Alle 30 NUHR In concert Magie Alleen pinguins zijn zwart-wit Vlees, vis, wal en schip


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING