SEIZOEN 2015 - 2016

DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen

DE VERLEIDERS: DOOR DE BANK (SERIEUS) GENOMEN


Een verleidelijke komedie over de schandalen bij DSB, ING, ABN AMRO, Rabobank en SNS.

DE VERLEIDERS zijn back in business! Door de bank genomen is opnieuw een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid. Om zowel van te smullen als te gruwelen. De voorstelling gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. Na twee jaar research in de bankensector blijkt de uitkomst nog verbijsterender dan gevreesd. Door de bank genomenis een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie, recht vanuit de hel. Het zou verschrikkelijk om te lachen zijn als het tegelijkertijd niet zo schrijnend was.

Het eerste deel van DE VERLEIDERS; De casanova’s van de vastgoedfraude, ging over de grootste financiële zwendel in de Nederlandse geschiedenis (winnaar Toneelpublieksprijs 2013). In De val van een super-man werd de boekhoudfraude bij ’s lands bekendste kruidenier besproken en dit seizoen staat de banksector terecht in Door de bank genomen. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Bezoek de website van DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen

Video's


Foto's


Social Media


Credits

Regie: Aat Ceelen
Tekst
: George van Houts
Acteurs: Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts, Tom de Ket
Decorontwerp: Michiel Voet
Kostuumontwerp: Maya Schröder
Lichtontwerp: Marc Heinz
Gekleed door: Suit Supply en cees n co


SEIZOEN 2015 - 2016

Chez BROOD DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen AMANDLA! MANDELA de musical Advocaat van de duivel Soul Brothers Ventoux Chakra's & Chardonnay Oeroeg We want more! #aanstormend Draai het eens om Gaat het nog door? Een sprong in de tijd Van horen zeggen Cruijff en Pipo De Tweede van Zeben Nergens veilig In concert De snoepwinkel is gesloten Eeuwig vlees TAART Hoe mooi alles Ik kom terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING