SEIZOEN 2015 - 2016

De snoepwinkel is gesloten

YENTL EN DE BOER

DE SNOEPWINKEL IS GESLOTEN


Winnaars Annie M.G. Schmidtprijs 2014


Wat heeft dat altijd rekening houden met anderen jou eigenlijk ooit opgeleverd? Precies. Ja, natuurlijk, vrienden hebben is tof. Maar uiteindelijk zitten ze de hele dag op je bank en eten ze alles op. En wie bekommert zich om jou? Als jij niet het beste stukje voor jezelf bewaart, ga je het van niemand krijgen. Nee, er is niks mis met een beetje goed getimed egoïsme. In De snoepwinkel is gesloten combineren Yentl en de Boer hun muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor jou. Maar vooral omdat ze er zelf zo'n zin in hebben.

Yentl Schieman en Christine de Boer vonden elkaar op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar ze opvielen door hun ijzersterke composities en rijke fantasie. Hun stemmen pasten zo goed bij elkaar dat het duoschap onvermijdelijk was. En dat gaat lekker: in 2013 overdonderden ze jury en publiek op het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen ze alle prijzen mee naar huis (de hebberds!). En misschien heb je hun liedjes Heel lang geleden of Ik heb een man gekend ook al wel eens gehoord; dit laatste nummer was zelfs goed voor de Annie M.G.Schmidtprijs 2014!

Met De snoepwinkel is gesloten stellen ze zich voor aan het grote publiek. Dus druk gewoon eens je zin door, of kom desnoods alleen, en laat je verrassen door dit uitzonderlijk muzikale en fantasievolle duo!

Bezoek de website van Yentl en de Boer

Video's


Foto's

Audio

Mensen om me heen


Pak van vroeger


Roze gitaar


Quotes

Het vakmanschap en charisma spatten eraf bij deze twee jonge cabaretières, zowel in acteertalent als in muzikaliteit
De Volkskrant
  

Yentl en Christine vormen een aanstekend muzikaal duo, dat met veel overtuiging en zelfvertrouwen op het podium staat
NRC
  

Yentl en de Boer zweven knap tussen oprechtheid en parodie
Het Parool
  


Social Media


Credits

Regie: Dick van den Toorn
Coaching: Kevin Hassing en Tim Kamps
Tekst en muziek: Yentl Schieman en Christine de Boer
Licht en geluid: Floor van Dongen en Anouk van Sprundel
Decorontwerp: Carla Jansen Höfelt
Kostuums: Saskia van de Klei 
SEIZOEN 2015 - 2016

Chez BROOD DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen AMANDLA! MANDELA de musical Advocaat van de duivel Soul Brothers Ventoux Chakra's & Chardonnay Oeroeg We want more! #aanstormend Draai het eens om Gaat het nog door? Een sprong in de tijd Van horen zeggen Cruijff en Pipo De Tweede van Zeben Nergens veilig In concert De snoepwinkel is gesloten Eeuwig vlees TAART Hoe mooi alles Ik kom terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING