Van horen zeggen

PETER HEERSCHOP

VAN HOREN ZEGGEN


In zijn, nu alweer tweede, theatersolo onderzoekt Peter Heerschop op welke manieren mensen zichzelf enorm kunnen neppen. Hoe het komt dat je regelmatig het één zegt en het ander doet. Of dat je het één zegt en het ander voelt. Peter vertelt verhalen over hoe mensen keihard de waarheid kunnen ontkennen en gelukzalig kunnen geloven in geweldige leugens. Over mensen die een scherp oog hebben voor de kleinste misstappen van een ander, maar een enorme blinde vlek voor hun eigen vergissingen. Over mensen die het moeilijk vinden om zelf te zeggen wat ze vinden en zich daarom het liefst verschuilen achter blunders van vrienden, nooit bewezen onderzoeken of óóit gelezen avonturen. Mensen die zich altijd redden met "van horen zeggen", met als troostrijke gedachte dat we daar allemaal hetzelfde in zijn.

In een mengeling van columnist, cabaretier, ongeloofwaardig  wetenschapper en struikelende 'Minister van Enthousiasme' probeert Peter uit te leggen waar we elkaar écht mee kunnen helpen. Met als doel dat iedereen de zaal uit loopt met een hele grote glimlach en minimaal één idee dat het leven kan veranderen. Al is het maar voor 10 minuten.

De pers over Peters eerdere soloprogramma Gelukzoekers:
Onvermijdelijk luidt de conclusie: een avondje Heerschop maakt gelukkig. (..) In Gelukzoekers weet hij het publiek op een warme, menselijke manier te vermaken en – op een paar verstilde momenten – ook te ontroeren.
De Telegraaf ★★★★

Heerschops solo-avontuur pakt goed uit (...) Het is zeker geen straf om een avond bij hem in de klas te zitten.
De Volkskrant ★★★

Gelukzoekers is een aaneenschakeling van kleine, weldadige momentjes.
Stentor Zwolse Courant ★★★★

Bezoek de website van Peter Heerschop

Foto's

Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie

Social Media


Credits

Regie: Hans Sibbel
Tekst en spel: Peter Heerschop
CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING