SEIZOEN 2015 - 2016

Chez BROOD

CHEZ BROOD


Eerbetoon aan 's lands grootste rock & roll-legende

Brood, de muzikant. Brood, de kunstenaar. Brood, de volstrekt unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden. 2016 is het Herman Brood-jaar; de rock & roll-legende zou 70 geworden zijn. Vijftien jaar na het overlijden van zijn vriend schrijft Bart Chabot, in samenwerking met Xandra Brood, een eerlijk en liefdevol muzikaal portret waarin precaire onderwerpen niet worden gemeden.

In Chez Brood zie je naast Herman (Stefan Rokebrand, o.a. bekend van zijn hoofdrol in Soldaat van Oranje) ook een aantal hele belangrijke personen om hem heen; zijn vrouw, zijn moeder en zijn goede vrienden Jules en Bart (gespeeld door Owen Schumacher, o.a. bekend van Koefnoen). Uiteraard komen hits als Saturday Night, Dope Sucks, Rock 'n' Roll Junkie en Never Be Clever voorbij, gespeeld door een live band onder leiding van niemand minder dan Jan Rot.

Bart Chabot: "Herman wilde ooit nog een solovoorstelling maken. Die show zou 'Chez Brood' gaan heten. Hij wilde voor het toneelgordijn gaan zitten en over zijn leven vertellen, als een kachel waaraan het publiek zich kon warmen. Dat had hij zonder meer gekund, want je leefde op van hem. Na Hazes en Shaffy werd het de hoogste tijd voor een meeslepend document over Herman. Want dat heeft hij verdiend."

Bezoek de website van Chez BROOD

Video's


Foto's

Quotes

Stefan Rokebrand heeft precies de schichtige blik, het onrustige lijf, die onnavolgbare dictie die we allemaal van Brood kennen
Het Parool ★★★★
  

Mooi en ontroerend zijn de scnes waarin Rosa Reuten als moeder Brood liefdevol over de kleine timide Herman vertelt
Het Parool ★★★★
  

Rokebrand is het magnifieke middelpunt
NRC Handelsblad ★★★★
  

een productie die alle geijkte musicalpaden weet te vermijden
NRC Handelsblad ★★★★
  

Owen Schumacher als Chabot met zijn zwarte bril en Tibor Lukcs als Deelder met zijn strak achterover gekamde haar en strakke pak spelen z levensecht dat je in de war raakt.
Theaterkrant ★★★★
  

De voorstelling is zoals zijn leven was.
Theaterkrant ★★★★
  

Stefan is gewoon Herman Brood, je twijfelt geen moment als je naar hem kijkt dat hij het niet is.
I love theater ★★★★ 1/2
  


Credits

Regie: Victor Löw
Tekst: Bart Chabot
Scriptdramaturgie: Judith Wendel
Advies: Xandra Brood
Spel: Stefan Rokebrand, Owen Schumacher, Rosa Reuten, Tibor Lukács, Anne Lamsvelt
Bandleider: Jan Rot
Muzikale leiding: Jeroen Sleyfer
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Kostuumontwerp: Maya Schröder
SEIZOEN 2015 - 2016

Chez BROOD DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen AMANDLA! MANDELA de musical Advocaat van de duivel Soul Brothers Ventoux Chakra's & Chardonnay Oeroeg We want more! #aanstormend Draai het eens om Gaat het nog door? Een sprong in de tijd Van horen zeggen Cruijff en Pipo De Tweede van Zeben Nergens veilig In concert De snoepwinkel is gesloten Eeuwig vlees TAART Hoe mooi alles Ik kom terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING